Trabzon ve Trabzonspor Haberleri

Aziz Yıldırım, Araklı İlçesinin Atayurt Mevkisinde İncelemelerde Bulundu

GÜNDEM

Aziz Yıldırım, Araklı ilçesinin Atayurt mevkisinde incelemelerde bulundu, çalışmalara ilişkin bilgi aldı.


Arsin Yanbolu Deresi üzerinde de incelemelerde bulunan Vali Aziz Yıldırım, Trabzon'un doğu ilçelerinde, özellikle de dağlık kesimlerde ve vadilerde çok ciddi bir yağış meydana geldiğini söyledi.


Yağış neticesinde bazı yan derelerin taşkınlara sebebiyet verdiğini vurgulayan Vali Yıldırım, şunları kaydetti:


"Su yollarımıza yandan geldiği için de menfezleri kapatıp yolun üzerinden aştı. Bazı yerlerde, burada gördüğünüz gibi çalışması yapılıyor, küçük heyelanlar da var rüsubatlar da var. Bu yol Santa Harabeleri'ne kadar gider eski Bayburt yolu, Santa Harabeleri'nden gelenler, yaylalardan gelenler ve mahallelerden gelenler, şehre ulaşmak isteyenler, yollardaki bu rüsubat yüzünden geçemiyorlar, şu anda bekliyorlar. Yolları açmaya çalışıyoruz. Gerek DSİ, gerek Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, bütün ekiplerimiz şu anda çalışıyor.

İçişleri Bakanımıza, bakan yardımcımıza ve AFAD Başkanımıza olay bildirildi, kendileri de zaten teyakkuz halindeler. Zamana ihtiyacımız var. Bir taraftan jandarmamız bir taraftan kriz merkezimiz görev yapıyor, kaymakamlarımız işlerinin başında, ben de buradayım, hep birlikteyiz. Gayret ediyoruz ki inşallah bir an önce açarız. Şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybımız yok, buna dair de bir tehlike henüz yaşamadık, inşallah bundan sonra da yaşamayız. Sadece bekliyoruz."

Araklı Kaymakamlığında kriz masası kuruldu. Vali Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve diğer ilgililer toplantı düzenleyerek sel olayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.