Trabzon ve Trabzonspor Haberleri

CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ SİBEL SUİÇMEZ: SARAYDAN TASARRUF YOK, HALKTAN VE EĞİTİMDEN VAR!

GÜNDEM

CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ SİBEL SUİÇMEZ: SARAYDAN TASARRUF YOK, HALKTAN VE EĞİTİMDEN VAR!

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Trabzon Miletvekili Sibel Suiçmez, hükümetin tasarruf politikalarını sert bir dille eleştirdi. Suiçmez, sarayın harcamalarıyla halktan beklenen tasarrufların arasında büyük bir uçurum olduğunu vurguladı.

2023 yılı Ağustos ayında 509 milyon 970 bin lira olan saray harcamalarının, 2024 yılı Ağustos ayında üç kattan fazla artarak 1 milyar 798 milyon 969 bin liraya yükseldiğine dikkat çeken Suiçmez, “Sarayın bir günlük harcaması, 3 bin 526 asgari ücretlinin ya da 4 bin 797 emeklinin maaşına denk” diyerek kamu kaynaklarının halka değil belirli bir zümreye ayrıldığını ifade etti.

Trabzon’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın tasarruf tedbirleri kapsamında Halk Eğitim Merkezleri’nde verilen kursları durdurma kararına değinen Suiçmez, “Bu kurslar, insanlara hem bir meslek kazandırıyor hem de sosyalleşme sağlıyor, aynı zamanda usta öğreticikere geçimlerini sağlamak için ek gelir imkanı sunuyordu. Ancak tasarruf dendiğinde ilk akla gelen halk oluyor” dedi. Usta öğreticiler, öğrenciler ve dar gelirli kesimlerin bu tedbirlerden doğrudan etkilendiğini söyleyen Suiçmez, halkın eğitim ve geçim kaynaklarının kısıtlanmasının büyük bir yanlış olduğunu ifade etti.

Suiçmez, hükümetin uyguladığı tasarruf tedbirlerinin halkı zor durumda bıraktığını şu sözlerle dile getirdi: “Halkın eğitimi ve geçimi söz konusu olduğunda kaynaklar yetersiz deniyor, ama sarayın harcamalarına gelince aynı kısıtlamalar uygulanmıyor. Bu tablo bize şunu gösteriyor: Tasarruf sadece halktan isteniyor, saraydan değil.”

Basın açıklamasında ekonomik yönetimin önceliklerine de değinen Suiçmez, tasarrufun en tepeden başlaması gerektiğini belirterek, “Vatandaşın geçimini zorlaştıran değil, kolaylaştıran çözümler üretilmeli. Halkın eğitimi, geçimi ve geleceği her şeyden daha değerlidir ve ona göre önceliklendirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.