Trabzon ve Trabzonspor Haberleri

Hikmet Yılmaz: ''Namert vergisi diye isimlendiren enflasyonun yıkıcı ateşine körükle gidilmektedir, bu yanlıştan derhal vazgeçilmelidir.

GÜNDEM

ÖNEMLİ İKİ KONU
Üzerinde herkesçe özetle durulacak İki konu:

1-enflasyon muhasebesi uygulaması, maliyenin hükmettiği gibi olursa 
- uygulamaya çok hazır olmayan küçük ve orta işletmelerin istemeyerek dahi düşecekleri yanlışlar nedeni ile ciddi vergi ihtilaflarının doğmasına neden olacaktır. Bugün bu riskin göze alınmasına değecek bir vergi hasılatının doğacağı kanaatinde değiliz.
- Özellikle orta,küçük ve mikro girişimçiler, işletmeler fiktif kar rakamları üzerinden, sanki gerçekten kar etmişçesine vergilendirilecektir.
Bu büyük bir haksızlık, bizim zaten güçlü olmayan vergi mükellefleri bundan büyük yara alır. Mükelleflerin/işletmelerin yaşama ve vergi ödeme gücü ciddi şekilde zedelenir. Bugünkü anlayışla vergilendirme, vergi adaletine, vergi konması hukuku ve felsefesine de uygun değildir.
Vergiyi alan devletin, vergi aldığı mükellefleri gözetmesi, sürdürülebilir şekilde vergi ödeyebilir olmalarını, vergiyi doğuran olayı/ vergi matrahının reel olmasını, vergide hakkı, adaleti esas alması bir sorumluluktur. Bugün İdarenin buna göre davranmadığı ve hatta fırsatçılık yaptığı görülmektedir. Üstelik günlerdir yapılan uyarılara rağmen fırsat/ enflasyon vergisinde idarenin ısrar edişini yerli bir bakışla kabul etmek mümkün değildir. 

Namert vergisi diye isimlendiren enflasyonun yıkıcı ateşine körükle gidilmektedir, bu yanlıştan derhal vazgeçilmelidir.

2- Iraklılardan 15 yaş altı ve 55 yaş üstünün ülkemize serbestçe girmeleri kabül edilir bir durum değildir. Biz kendi insanımızın temel insani ihtiyaçlarını karşılayamaz halde iken, komşunun bakıma muhtaç, esasen tüketici olan, üretim gücü olmayan yaş grubunu ülkeye kabul ederek ne yapılmaya çalışılıyor. Bu ülkeyi sığınma kampına çevirmenin amacı nedir. Toplumun mevcut kaygıları ve ağır ekonomik ve sosyal sıkıntıları artırıldıkça artırılıyor. Bu gidişle bu güzel varanımıza yazık olacak. 

Biz VATANSEVERLERİN SESİ KUTLU PARTİ olarak her vesile yetkilileri uyarıyor, insanlarımızın insanca yaşam hakkını koruma talebinin HÜR VE GÜR sesi olmaya devam ediyoruz.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.