Trabzon ve Trabzonspor Haberleri

Karal: ''Domatesle fabrika yapıyorduk şimdi menemen yapamıyoruz''

GÜNDEM

Orman Bakanlığı’nın hazırladığı, 2 yıl üst üste ekilmeyen tarım arazilerinin tarımsal amaçlı kiraya verilmesini düzenleyen ve bugün Resmi Gazetede yayımlanan yönetmenliği ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın, yönetmenliğin tarımsal üretimin etkinliği artıracağı ve işlenmeyen arizelerin ülke ekonomisine kazandırılacağı şeklinde açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Karal, yönetmenliğe göre üst üste 2 yıl ekilmeyen tarım arazilerinin Bakanlığın kiraya verebileceğini belirterek, ‘’Bırakın yeni tarım arazilerinin ekonomiye kazandırmayı, hükümet sayesinde bu gidişle ülkenin tüm tarım arazileri işlenemez hale gelecek. Çünkü , plansız programsız üretim politikası yüzünden ürettiği ürünün maliyetine bile satamıyor. Alın teri döken, üretim için diden, çırpınan çiftçinin hali ortada. Hükümet, bakanlık göremezden, duymazdan geliyor ama ülkenin her yerinde çiftçiler günlerdir ayakta, isyanda. Tarihte görülmemiş çiftçi eylemleri yaşanıyor. Milli servet ziyan edildi. Bu nedenle öncelikle ziyan edildi.Bu nedenle öncelikle çiftçinin hakkı verilmeli, desteklenmeli, mevcut tarım arazilerinin verimli kullanılması, planlı üretim yapılması sağlanmalı.Ülkle ekonomisi gerçekten düşünülüyorsa tarım politikası değiştirilmeli. Aksi halde bu anlayışla devam edilirse tarımda yeni sorunlardan başka hiçbir şey elde edilemez’’ şeklinde konuştu.Milletvekili Karal, bin bir emekle, alın teriyle, nasırlı elleriyle ürettikleri onca haykırışa rağmen, sesini eylemlerle duyurmaya çalışan çiftçinin bu sorununa kulak tıkayan hükümet ise toprağın altında bırakıyor.

ÜLKEMİZDE YAPILAN FABRİKALARIN PARALARI PORTAKALLA,FINDIKLA ÖDENDİ

Türkiye’de bir dönem tarımsal üretim karşılığında fabrika, baraj, rafineri, hidroelektrik santralleri kuruldu. Ükemizde yapılan fabrikaların paraları portakalla, mandalinayla, üzümle, fındıkla ödendi. Bugün tarımsal üretim o kadar değersizleştirildi ki zamanında ürettiğimiz domatesle fabrikalar, barajlar yapılırken şimdi menemen bile yapılamaz hale geldi. Nereden nereyee.. ‘’

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.