Trabzon ve Trabzonspor Haberleri

Platform Başkanı: ''Hükümdar yol vermeden eşkıya kervan basamaz''

GÜNDEM

Artvin’in Cankurtaran mevkiinde 3 Eylül’de ağaçlarını korumak isterken silahlı saldırı sonucu katledilen Reşit Kibar için birçok kentte açıklamalar yapıldı. Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu yaşanan olaylara sert tepki gösterdi. Platform Başkanı Muhammet İkinci, Trabzon Atatürk alanı'nda yaptığı açıklamada, ''Doğa ve yaşam savunucularına yapılan saldırıları kınıyor ve kararlılıklar mücadele edeceğiz'' dedi.

İkinci, konuşmasının devamında : ''Ülkemizde yaşam savunucusu Reşit Kibar hayatını kaybetti. Cesaret aldığı kişileri biliyoruz. Hükümdar yol vermeden eşkıya kervan basamaz. Bu gözü dönmüş yağmacı katillerden ve gösterdikleri cüretin kaynağı anlayıştan hesap soracağız'' dedi. 

SALDIRI BÜYÜK

İkinci, saldırının sadece Karadeniz'de değil, tüm Türkiye'de doğaya ve yaşam alanlarına yönelik yaygın bir tehdit olduğunu belirtti. ''Karadeniz, doğa katliamlarının en yoğun yaşandığı bölgelerden biridir. Artvin'den Samsun'a kadar tüm bölge maden arama sahası olarak ruhsatlandırılmak isteniyor. Bu büyül saldırıyla karşı karşıyayız'' diye konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.