Trabzon ve Trabzonspor Haberleri

TRABZON ARSİN OSB ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ BELGELENDİRDİ"

GÜNDEM

TRABZON ARSİN OSB ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ BELGELENDİRDİ

5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu gereğince bölgesinde 50’den fazla faal işletme bulunan Organize Sanayi Bölgelerinde “Enerji Yönetim Birimi” kurma ve TSE EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi alma zorunluluğu getirildi.

Buna yönelik Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü 05.11.2021 tarihinde ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi Belgelendirme sisteminin bütün gerekliliklerini yerine getirerek “ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası” almaya hak kazanmıştı.

25.09.2023 tarihinde Türk Akreditasyon Kurumu veTürk Standartları Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası denetimini de başarılı bir şekilde sonuçlandıran Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, “TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi” sertifikasının geçerliğini 1 yıl daha uzatmaya hak kazanmıştır.

Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Sakarya konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Günümüzde enerji üretimi kadar enerji tasarrufu ve enerjinin verimli kullanılması büyük önem arz etmektedir. Sürekli gelişmeyi temel alan bir enerji yönetim sistemi hedefi ile enerji yönetim birimimiz koordinesinde, tüm personelimizin yapmış olduğu çalışmalar tetkik edilmiş ve TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikamızın kullanımı 1 yıl süre ile uzatılmıştır. Trabzon Arsin OSB olarak Karadeniz bölgesinde bu belgeyi alan ilk OSB olmanın gururunu da yaşamaktayız. Emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederim.” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.