Trabzon ve Trabzonspor Haberleri

Trabzon Büyükşehir Belediyesi otobüsleri hakkında ciddi şikayetler var.

GÜNDEM

Trabzon Büyükşehir Belediyesi otobüsleri hakkında ciddi şikayetler var. Otobüslerin bakımının yeterince yapılmadığı, ödenek yetersizliği nedeniyle belediyenin kendi tamirhanesinde yapılan bakımların yetersiz olduğu, otobüslerin sık sık arıza yaparak yolda kaldığı ve vatandaşlarımızın mağdur olduğu da gündeme gelen konular arasında. Ayrıca yedek parça temininde de sorunlar yaşandığı ifade ediliyor.

Konuyla alakalı araştırma yaptığımızda, otobüs sayısının yetersiz olduğunu, mevcut otobüslerin bakımsız olduğunu ve bazı otobüs şoförlerinin eğitimli olmadığını öğrendik. Geçen yıl yaşanan ve 4 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan kazanın benzerinin yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Ancak belediye bu noktada hiç önlem almamış gibi duruyor. Çok ciddi önlemler alınmalı.

Otobüs bakım ve onarımlarının ihmale gelmeyecek kadar ciddi bir konu olduğunu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı ve halkımızın sağlığı, can güvenliği ve ulaşım sorunlarına yönelik çözümler beklediğimizi yetkililere iletmek istiyoruz. Ödenek yetersizliği nedeniyle halkımızın can güvenliğinin tehlikeye atılmaması gerektiğini vurguluyoruz.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.