Trabzon ve Trabzonspor Haberleri

Trabzon heyeti Tiflis’te Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlıklarını ziyaret etti

GÜNDEM

Trabzon – Tiflis direkt uçak seferlerinin başlamasının ardından Trabzon Valisi Aziz Yıldırım başkanlığındaki Trabzon heyeti çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e geldi. Heyet, Sağlık Bakanı ve Dışişleri Bakanını ziyaret etti, işbirliği görüşmelerinde bulundu.

SAĞLIK BAKANLIĞI ZİYARET EDİLDİ

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Ali Kağan Orbay, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, TTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, TTSO Meclis Üyesi ve Sağlık Turizmi Proje Yetkilisi Mehmet Üçüncüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon Tabip Odası Başkanı Mehmet Duman'dan oluşan heyet, Gürcistan Çalışma, Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mikheil Sarjveladze'yi ziyaret etti. Ziyarette direkt uçak seferlerinin başta sağlık turizmi olmak üzere ticaret ve diğer alanlarda Trabzon ve Tiflis arasındaki ilişkilere yapacağı katkı, sağlık kuruluşları arasındaki iş birliği imkanları, Tiflis'te Trabzon'a Sağlık Turizmi Projesi kapsamında gelecek alım heyetinin belirlenmesinde yapılacak çalışmalar ve diğer iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Trabzon heyeti, Gürcistan Sağlık Bakanını da Trabzon'a davet etti Ziyaret hediye takdiminin ardından sona erdi.

GÜRCİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANINA ZİYARET

Trabzon’dan Ulutour firması organizasyonunda Georgian Wings şirketine ait uçakla Tiflis’e ulaşan Trabzon heyeti, temaslarına Gürcistan Dışişleri Bakanı İlia Darchiashvili ziyaret ederek devam etti. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Ali Kağan Orbay, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta'dan oluşan Trabzon heyeti, Bakan İlia Darchiashvili ile direkt uçak seferlerinin ardından yapılması düşünülen çalışmalarla ilgili istişarede bulundu. Bakan Darchiashvili, uçak seferlerini memnuniyetle karşıladıklarını vurguladı.

ÇELEBİ: TURİZMİN YANINDA TİCARET DE GELİŞECEK

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, direkt uçak seferlerinin iki ülke arasındaki ilişkiler daha da geliştireceğine inandıklarını belirterek, "Olayı sadece sağlık turizmi ile sınırlandırmamak gerekli. Ticareti ve karşılıklı turizmi de geliştirecek ve Gürcistan'ın doğu bölgesini Trabzon'a yakınlaştıracak. Sadece 40 dakikada Tiflis'te ulaşabilmek Trabzon için her yönden büyük bir avantaj. Tabii Tiflis için de aynı şekilde önemli bir avantaj sağlıyor" dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.