Trabzon ve Trabzonspor Haberleri

Trabzon Öğretmen Akademileri Açılış Programı Yapıldı

GÜNDEM

Trabzon Öğretmen Akademileri açılış programı, Vali Aziz Yıldırım ve Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci’nin katılımıyla gerçekleştirildi. 


Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törende, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Uygun ve çok sayıda öğretmen yer aldı.


Vali Aziz Yıldırım konuşmasında, Türkiye’nin güçlü bir medeniyet birikimi ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu vurgulayarak nitelikli bir eğitim-öğretim sisteminin ülkenin hedeflerine ulaşmasındaki önemine dikkat çekti. 


Öğretmenlerin; bireylerin zihinsel, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimine katkı sağladığını belirten Yıldırım, öğretmenlerin yeniliklere açık ve esnek olmasının topluma büyük katkılar sunduğunu ifade etti. Eğitim ile toplumsal yenilenme arasındaki ilişkiye de değinerek, eğitimde yeniliklerin benimsenmesinin kalkınma için önemine vurgu yaptı.
Yıldırım, Trabzon İl Millî Eğitim Müdürlüğünün başlattığı “Öğretmen Akademileri” projesinin, öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sağlayacağına ve öğrenciler üzerinde olumlu etkiler yaratacağına inandığını belirtti. 


Öğretmenlerin, akademisyenlerle buluşarak alanlarında kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklarını ifade eden Vali, bu projenin hem Trabzon’a hem de Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.


Programda Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci de öğretmenlere önemli bilgiler aktardı. Program akademi eğitim programına katılan öğretmenlere katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.