Trabzon ve Trabzonspor Haberleri

Vali Aziz Yıldırım Ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Tarihî Atatürk Köşkü’nde İncelemelerde Bulundu

GÜNDEM

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım Ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Restorasyon Çalışmaları Süren Tarihî Atatürk Köşkü’nde İncelemelerde Bulundu

Yaklaşık 1 yıl önce restorasyona alınan Atatürk Köşkü'nde incelemelerde bulunan Vali Aziz Yıldırım, "Bugün; 1924 yılında ilimizi ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilimize teşriflerinin 99. yıl dönümü. Burası ise Atatürk'ün iki defa ziyaret ettiği ve bir kez de misafir edildiği, mal varlığını Türk Milleti’ne bağışladığı bir mekandır. 


Tarihini bilmeyen milletler yarınından emin olamaz. Tarihini bilmek için de tarihi mekanlarımızı korumak mecburiyetindeyiz. Üç kez ilimizi teşrif eden Atatürk'ün misafir olarak kaldığı böyle bir mekanı restore eden Belediye Başkanımıza, burada titizlikle çalışan tüm görevlilere teşekkür ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu’nu burada vermeyi planlıyoruz. Restorasyonun hayırlara vesile olmasını diliyorum.


Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da, restorasyon çalışmalarının titizlikle sürdüğünü ifade ederek “Atatürk Köşkü geçtiğimiz yıl büyük bir restorasyona tabi tutuldu. Restorasyon ve onarım işi başlayınca anladık ki restorasyon işi çok elzem bir çalışma olmuş. Neredeyse elden çıkmak üzere olan Köşk’ün büyük bir titizlik ve özveriyle restorasyonu başlatıldı. Yaklaşık bir yıldır süren restorasyon çalışmaları önümüzdeki hafta tamamlanacak. İçerisindeki eşyalar ve teşrif malzemelerini toparlayıp Ankara’ya gönderdik. Uzman ellerden geçirildikten sonra tekrar getirilip Köşk’e yerleştirilecek. Bahçedeki tadilatlar da tamamlanıp Cumhuriyet’in 100. yılına kadar hizmete açılmış olacak.” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.