Trabzon ve Trabzonspor Haberleri

Vali Yıldırım “Gençler CNC Tezgâhı ile İş Hayatına Atılıyor” Projesi’nin Açılış Törenine Katıldı

GÜNDEM

Vali Yıldırım “Gençler CNC Tezgâhı ile İş Hayatına Atılıyor” Projesi’nin Açılış Törenine Katıldı 
Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali İşler Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Mobilyacı İşadamları Derneği tarafından uygulanan “Gençler CNC Tezgâhı ile İş Hayatına Atılıyor” projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.
Düzenlenen toplantıya Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Servet Kaba, TESOB Başkanı Metin Kara, MOBİAD Başkanı Vedat Muhcu ve diğer davetliler katıldı.


15-29 yaş arasındaki 15 kadın, 15 erkek ve 5 özel gereksinimli olmak üzere toplamda 35 kişiyi kapsayan proje ile kişinin kişisel gelişim, mesleki eğitim ve genel eğitim beceri eğitimleri alması, ahşap hediyelik eşya yaparak iş hayatına kazandırılmaları hedefleniyor.


Konuşmasında; Geleceğimizin en büyük teminatı olan gençlerimizin meslek seçiminde, çağdaş ülkelerin yaptığı gibi okul öncesinden başlayarak lise sonuna kadar devam eden süreçte gençlere kişisel kabiliyetlerine göre yönlendirme yapılması gerektiğini söyleyen Vali Yıldırım, “Gelişmiş ülkeler arasında yer almak ve onların da üzerine çıkmayı hedefleyen ülkemizin elindeki en önemli kaynak, kuşkusuz genç ve dinamik nüfus yapısıdır, insan gücüdür. Bu güç dünyanın çoğu ülkesi tarafından gıpta ile bakılan çok önemli bir güçtür. Ülkemizin, genç insan gücünü iyi kullanarak gelişmiş ülkeler ile rekabet edebilmesi mümkündür. Günümüzde, öğrencileri bir mesleğe hazırlamak, çalışma hayatı ile okullar arasındaki ilişkileri güçlendirmek eğitimin önemli görevlerinden biri haline gelmiştir. Bu itibarla gençlerimizin okul çağında iken kendini bir meslekte yetiştirememesi ve okul bittikten sonra vasıfsız bir genç olarak hayatına devam etmesi ülkemiz için çok büyük bir kayıp olacaktır.


Bu münasebetle Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Ne Eğitimde Ne İstihdamda (NEET) olan gençlerin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini arttırmak ve girişimci olabilmelerini sağlamak amacıyla oluşturduğu bu projeyi gençlerimiz ve ülkemiz açısından fevkalade önemli buluyorum. Gençler CNC Tezgâhı ile İş Hayatına Atılıyor adlı bu projenin birçok gencimize yeni kapılar açacağını düşünüyorum.


Özellikle sanayisi gelişmiş ülkelerde mesleğe yönlendirme görevini resmî kurumlar üstlenmiştir. Bu bakımdan mesleğe yönlendirme, ülkelerin eğitim sistemleriyle ve resmi/özel kurumlarıyla da sıkı bir ilişki içindedir. Bu kapsamda bu projeyi, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin üzerine düşen bir görevi yerine getirmesi olarak görüyor ve memnuniyetle karşılıyorum. 


Unutmayalım ki gençliğimizin meslek sahibi olması bizler için artık bir memleket meselesi olmuştur. Gençlerin toplumsal olarak milletlerin ve devletlerin en önemli toplum tabakasına karşılık geldiği açıktır. Bu sebeple bireysel ve toplumsal ilerlemenin temeli gençlik ve gençlerdir. Gençlik dönemini bilgi ve hikmetle dolduran bir kişinin, geleceğini garanti altına aldığı; gençliğini kazanan bir toplumun da istikbalini kazandığı rahatlıkla söylenebilir. Dolayısıyla gençlerimize yapacağımız yatırım en değerli ve en önemli yatırımdır.


Bu vesile ile gençlerimizin geleceği için çok verimli olacağını düşündüğüm bu projede emeği olan tüm paydaşlara öncelikle gençlerimiz adına teşekkür ediyor, yine gençlerimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.