Trabzon ve Trabzonspor Haberleri

Vali Yıldırım Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’a gelişini kutluyoruz.

GÜNDEM

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon’a ilk teşrifinin 100’üncü yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşku ile kutlamaktayız. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu ve vatanımızın kurtarıcısı olan Gazi’yi bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Atatürk’ün Trabzon’a gelişinde halkımızın gösterdiği sevgi ve coşku, o günlerde olduğu gibi bugün de hiç azalmamıştır. Trabzon, her zaman Cumhuriyetine sahip çıkmış, ülkemizin gelişimine katkı sunan öncü şehirlerimizden biri olmuştur. Atatürk, 15 Eylül 1924 tarihindeki ziyareti sırasında Trabzon'u "Beş sene önce ilk defa Samsun’a ayak bastığım zaman, bana kalp kuvveti veren vatandaşlarımın ilk safında kahraman Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım" sözleriyle onurlandırmış ve Trabzon halkının kahramanlığına olan inancını her zaman dile getirmiştir.

Trabzon, yüz yıl önce olduğu gibi bugün de Türkiye’nin birlik ve beraberliği, muasır medeniyetleri aşma yolundaki ilerleyişi için büyük bir kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Bizler de Trabzonlular olarak, Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmayı ve Atatürk’ün çizdiği yolda ilerlemeyi kendimize bir görev biliyoruz.

Bu özel yıl dönümünde, Atatürk’ün Trabzon’a gelişinde yaşanan o coşkuyu bir kez daha yaşatarak, onun ideallerini ve mirasını gelecek nesillere aktarma sorumluluğumuzu hatırlıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, tüm Trabzon halkını bu büyük günü kutlamaya davet ediyorum.

Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalacağına olan inancımla, Atatürk'ün Trabzon'a gelişinin 100. yılını en içten dileklerimle kutluyorum.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.