Trabzon ve Trabzonspor Haberleri

Yeni Öğretim Yılı Başladı

GÜNDEM

Türkiye'nin genelinde milyonlarca, Trabzon'da ise 135 bin öğrenci, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okullarına kavuştu. Bu kapsamda Trabzon'da da yeni eğitim-öğretim döneminin başlaması dolayısıyla bir tören düzenlendi. 

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ İPTAL EDİLDİ

Saygı duruşu ve İstitkal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin kutlama programı kısmında yer alan ''Halk Oyunları Gösterisi'' Tunceli'de kaza sonucu 4 askerimizin ve Kuzey Irak'ta Trabzonlu Üsteğmen Fatih Ayar'ın şehit düşmesi nedeniyle iptal edildi. Trabzon Pelitli Şehit Kadir Tuncer İlkokulu'nda düzenlenen törene, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Jandarma Komutanı Tuğgenereal Murak Yakın, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk ile askeri erkan, çeşitli kurumların müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, ''Nesil yetiştirmek, medeniyet inşa etmektir. Her yaştan eğitimi ilke edinmiş, kabiliyet ve becerileri doğrultusunda yönlendirilmiş nitelikli insan gücünün varlığı, toplumların gelişiminde en büyük unsurdur. Ahlakı ve insanlığa faydalı olmayı merkezine alan eğitim-öğretim anlayışı ile çocuklarımızı hem milli hem de evrensel değerlerle yetiştirerek, özgüvenleri yüksek, toplumsal yaşama yön veren bireyler olarak yetiştirmelerini sağlamak istiyoruz. Çocuklarımız için gösterilen gayret ve fedakarlık ülkemiz ve milletimize sahip çıkma adına yapılan en kutsal çalışmadır.

Kıymetli veliler, göz aydınlığı çocuklarınızı sevgili öğretmenlerimize emanet ediyorsunuz. Biz, en değerli varlıklarınızın bize emanet edildiği bilincini taşıyoruz.Öğretmenlerden yöneticilere kadar tüm eğitim kadromuz, bu bilinçle ve ülkemiz için parlak yarınların zeminini oluşturmak için çalışıyor'' dedi.

Konuşmasının son bölümünde Vali Yıldırım, Trabzon'lu Üsteğmen Fatih Ayar'ın Kuzey Irak'ta şehit olduğunu hatırlatarak ''Dün Tunceli'de bir askeri araç kaza yaptı, 4 şehidimiz var. Bugün sabaha karşı bir başka şehit haberini aldık. Köprübaşı'nda hemşehrimiz olan bir gencimiz, askerimiz orada vefar etti, şehit oldu. Allah'tan bütün şehitlerimize rahmet diliyor, ailelerine sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağolsun, hepsinden önemlisi vatan sağ olsun'' dedi. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.