Trabzon ve Trabzonspor Haberleri

Gelen haberlere göre, her yıl 15 Ağustos'ta Sümela Manastırı'nda yapılan kirli Pontus gösterisi

POLİTİKA

Gelen haberlere göre, her yıl 15 Ağustos'ta Sümela Manastırı'nda yapılan kirli Pontus gösterisi 23 Ağustos’a ertelenmiştir. Gelen tepkiler üzerine, Trabzon’un fetih gününde kirli amaçları olan ayin gösterisini yapmamak amacıyla bu kararın alındığı söyleniyor. Yani bir kez daha vatanseverlerin, Türk milletinin aklıyla alay edilmiştir. Tarihin değişmesi Fatih Sultan Mehmet Han’ın kemiklerini bir nebze olsun rahatlatır; ancak olayın anlamını, mahiyetini ve önemini değiştirmez. Ha bir hafta önce, ha bir hafta sonra olmuş, ne değişecek? Ya bu ayini tamamen iptal edeceksiniz ya da bölücü unsurlardan, yıkıcı faaliyetlerden arındıracaksınız. İnanç turizmi diyorsanız, gerçekten inanç turizmi yapılmasına izin vereceksiniz. Herkesin Türk Devletinin kanunlarına uymasını sağlayacaksınız. Gösteriyi bir hafta sonraya almak hiçbir şeyi değiştirmez.

Yine papaz efendi gelecek, kirli Pontus oyununu oynayıp gidecek. Bir kez daha söylüyorum; Pontus provalarından ve Yunanlıların gövde gösterisinden ibaret olan ayine izin verilmesi, Trabzon’a, bölgeye, dahası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı yapılmış olan büyük bir ihanettir. Bu izin, Lozan’ı delmektir. Yunanlıların ideallerine destek olmaktır. Sümela Manastırı'nda Fener Rum Patriği Bartholomeos’un yönettiği göstermelik âyinler, Pontus hayalleri peşinde koşanların gövde gösterisinden başka bir şey değildir.

Bir hafta sonra ne değişecek? Rum Patriği ekümenik gösterisinden vaz mı geçecek? Türk Devletinin kanunlarını tanıyacak mıdır? Elbette hayır. Bu tam bir aldatmacadır. Fener Rum Patriği Bartholomeos’un ‘EKÜMENİK’ sıfatını kullanması, Lozan Antlaşması'na ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kanunlarına aykırıdır. Bu durum, Lozan’ı delmek ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin koyduğu kanunları, dolayısıyla Türk devletini tanımamaktır.
Trabzon üzerinde kirli hesapları olanlar her ortamda her fırsatı değerlendirmektedir. Sosyal medya platformları Pontusçuluk faaliyetlerinin ana platformu olmuş gözüküyor. Sosyal medya ortamlarında Pontusçuluk faaliyeti yapılmakta, kemençe eşliğinde horon gösterileri yapılmakta; horon Pontus dansı, kemençe Pontus çalgısı olarak gösterilmektedir. Biz bu paylaşımları takip ediyoruz da bu izni verenler etmiyor mu?

Türkler, Yunanistan’da kendi müftülerini seçemez, dahası birçok hakları gasp edilip hürriyetlerinden mahrum edilirken; Eyüp Kaymakamlığına bağlı din işleriyle ilgili küçük bir memur seviyesinde olan Fener Patriği Bartholomeos’un Eyüp Kaymakamından izin almadan İstanbul dışına çıkması kanunen yasakken, gel gör ki, küçük bir din görevlisinden ibaret olan Bartholomeos, değil Eyüp Kaymakamını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni takmadan ‘’EKÜMENİK’’ sıfatıyla dünyayı dolaşmakla kalmayıp Megali Idea’nın ve hayali Pontus davasının sözcülüğünü yapmaktadır. Gösteriyi 23 Ağustos’a almakla neyi değiştireceksiniz?

Fener Patriği ekümenik patrik değildir, olamaz da. Her ne şekilde ve kim veya kimler tarafından yapılmışsa, Fener Patriğine ‘’ekümenik patrik’’ unvanının verilmesi, onun ‘’cihan patriği’’ olarak kabulüdür ki bu asla kabul edilemez bir durumdur ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temeline konulmuş, tahrip gücü yüksek bir dinamittir. Yıllardır süregelen bir ABD ve Yunan rüyasının kabul görmesidir. İYİ Parti olarak bu kepazeliği asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bizim kabul edeceğimiz gelişme, bu kirli Pontus gösterisinin bir daha yapılmamak üzere iptal edilmesidir. Görülüyor ki, Milliyetçi Hareket Partisi’nin desteklediği AK Parti iktidarı bunu yapmayacak, yapamaz. Bunu biz yapacağız. İYİ Parti’nin iktidarında, Trabzon için yapacağımız ilk işlerden birisi bu kepazeliğe son vermek olacaktır. İYİ Parti iktidarı, bütün bu kepazeliklere son verecek, Türk vatanının her karışına sahip çıkacaktır.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.