BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ ARALIK AYI İLK TOPLANTISI YAPILDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ ARALIK AYI İLK TOPLANTISI YAPILDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ ARALIK AYI İLK TOPLANTISI YAPILDI
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin aralık ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında yapıldı.
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi aralık ayı toplantıları başladı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün üst yöneticileri ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını gerçekleştirdi.
 
BAŞKAN ZORLUOĞLU’NUN SELAMINI İLETTİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun İstanbul’da geçirdiği fıtık ameliyatı ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirerek başladı. Başkan Zorluoğlu’nun selamını meclis üyelerine ileten Ataman,  “Sayın Başkanımız başarılı ve zor bir ameliyat geçirdi. Klasik bel fıtığı ameliyatının epeyce ötesinde bir ameliyat oldu. Daralma nedeniyle beline 6 tane vida takıldı. Çok şükür sağlığı gayet yerinde. Bu haftanın sonuna doğru inşallah aramızda olacak. Bütün arkadaşlara, arayanlara, arayamayanlara, arayıp ulaşamayan herkese selam ve hürmetlerini iletiyor. Arayan soranın çokluğundan çok duygulanmış. Bende selamlarını sizlere iletmiş olayım” dedi.
 
HAYATINI KAYBEDEN DEĞERLERİ ANDI
Geçtiğimiz günlerde Trabzon’da hayatını kaybeden değerleri de anan Başkan Vekili Ataman, “Sağlık İşleri Dairesi Başkanımız Sebahattin Yazıcı beyefedinin kıymetli annesi Hatice Yazıcı, Ak Parti Artvin İl Gençlik Kolları Başkanı Doğukan İslamoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Aydoğan İskender Beyefendinin annesi Fatma teyzemiz, önceki dönem il yöneticilerimizden Ömer Topaloğlu beyefendinin babası Hulusi Topaloğlu amcamız, Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan’ın dayısı eski Trabzonspor Ve Ankaragücü futbolcusu Coşkun Şahinkaya, Trabzonspor’un eski yöneticilerinden Muammer Saka, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş beyefendinin annesi Binnaz Erbaş, Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz beyefendinin babası Süleyman Yılmaz amcamız Rahmeti Rahman’a kavuştu. Yine son dönemin en önemli düşünürlerinden bölgemizin yetiştirdiği tarihçi, yazar ve siyaset bilimci Dr. Mustafa Çalık hayatını kaybetti. Allah cümlesine rahmet eylesin. Yakınlarına sabır diliyorum” dedi.  
 
‘MUHTARLARIMIZLA YENİ YÜZYILA ADIM ADIM’ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Başkan Vekili Ataman sözlerini şöyle sürdürdü; “İçişleri Bakan Yardımcımız Bülent Turan’ın teşrifiyle İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyemiz, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü iş birliğiyle ‘’Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım’’ çalıştayı gerçekleştirildi. Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hemşehrimiz Bekir Aktürk’ün öncülüğünde düzenlenen çalıştaya 61 ilden 220 muhtar katılım sağlamıştır. Bölge muhtarları ve Türkiye’deki muhtarların ilimizi tanıması açısında kıymetli bir çalışmaydı.”  
 
HAYIRLI OLSUN DİLEKLERİNDE BULUNDU
Önceki dönem AK Parti Milletvekili Muhammet Balta Bey, AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Sayın Mustafa Elitaş Beyefendinin yardımcılığına atandı. Yine AK Parti Ortahisar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına Ömer Nazif Baytar, Akçaabat İlçe Başkanlığına Muhammet Ali Yılmaz, Araklı İlçe Başkanlığına Ahmet Serdan, Beşikdüzü İlçe Başkanlığına İsa Kahraman, Düzköy İlçe Başkanlığına Necati Zafer, Maçka İlçe Başkanlığına ise Turgay Çoban arkadaşlarımız atandı. Hepsine Allah kolaylık versin. Muvaffakiyetler diliyorum.”
 
29 BRANŞTA KURS AÇILDI
“Kültürel ve sanatsal etkinlikler çerçevesinde 2023-2024 eğitim öğretim yılında Üniversiteye Hazırlık Destekleme ve Yetiştirme Kursumuza toplam 270 öğrenci kayıt yaptırmış. Kaynak kitabı, soru bankaları ve testlerle bu arkadaşlarımız belediyemiz tarafından desteklenmektedir. Ayrıca sanat akademisi, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi, ahşap oymacılığı atölyesi ve Ayasofya El Sanatları Merkezimizde toplamda 29 branşta kurs açılmış olup, 1.204 kursiyer kayıt yaptırmıştır. Bu önemli bir rakam.”
 
SÜMELA MANASTIRI’NDA ULTRA MARATON DÜZENLENDİ
‘’Ultra Sümela (55 km) ve İyi Ki Varsın Eren (18 km)’’ adıyla ultra maraton yarışlarının birincisi Sümela Manastırı’nı içinde bulunduran Altındere Vadisi’nde düzenlendi. Dünyaca bilinen bir turizm destinasyonunda bu tür organizasyonların yapılması ayrıca kıymetli.”
 
ÖZDEMİR BAYRAKTAR BİLİM MERKEZİ AÇILDI
Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarına da değinen Başkan Vekili Ataman şu ifadeleri kullandı; “Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi yaklaşık 70 milyon bütçeli bir projeydi. 21 Kasım’da resmi açılışı gerçekleştirildi. Açılışa; Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, hemşehrimiz, gururumuz Selçuk Bayraktar, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi, Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, TBMM        Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, önceki dönem Bakanımız Mehmet Cahit Turhan
ve Ak Parti Trabzon Milletvekilleri katılım sağladı. Proje kapsamında Planetaryum, 5 adet atölye, etkileşimli sergi alanları, kafeterya yapıldı.”
 
HİSARKENT CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ İHALE EDİLDİ
“Ortahisar bölgesinde yapacağımız Hisarkent Cephe Sağlıklaştırma projesi 24 Kasım 2023 tarihinde ihale edildi. Şu an sözleşme aşamasında. İş kapsamında; 18’i tescilli olmak üzere toplam 42 binada cephe sağlıklaştırma yapılacak. Aydınlatma, kentsel donatılar, zemin yenileme çalışması gerçekleştirilecek. Önemli projelerden birisi daha hayata geçiriliyor. İnşallah devamı da gelir.”
 
22 BİN KİLOMETRE YOL AĞININ 17 BİN KİLOMETRESİ KAPLANDI
Ortahisar Büyük Altyapı Projesi kapsamında son 1 ayda 4 bin 460 ton beton ve ilçelerimiz genelinde toplam 18 bin 675 ton asfalt serim işlemi yapıldı. 2023 yılı boyunca şu ana 235.000 ton asfalt serim işlemi tamamlandı. İl genelinde son 1 ayda toplam 2.591 metreküp beton yol yapım çalışması, 2023 yılı boyunca ise 68.200 metreküp beton yol yapım çalışması tamamlandı. Yaklaşık 22 bin kilometrelik Trabzon yol ağının 17 bin kilometresinde asfalt veya beton kaplama yapılarak bitirilmiş durumda.”
 
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Başkan Vekili Ataman’ın açıklamalarının ardından Meclis üyelerine söz verdi. Daha sonra Meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclis toplantısı, 20 gündem maddesinin görüşülüp ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından sona erdi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER