DKİB İLE ŞEKERBANK ARASINDA İMZALANAN PROTOKOLLE, İHRACATÇILARA 36 AY VADELİ KREDİ İMKANI SAĞLANDI

DKİB İLE ŞEKERBANK ARASINDA İMZALANAN PROTOKOLLE, İHRACATÇILARA 36 AY VADELİ KREDİ İMKANI SAĞLANDI

DKİB İLE ŞEKERBANK ARASINDA İMZALANAN PROTOKOLLE, İHRACATÇILARA 36 AY VADELİ KREDİ İMKANI SAĞLANDI

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğimiz ile Şekerbank arasında imzalanan protokolle DKİB üyesi ihracatçı firmalara 36 ay vadeli özel kredi imkânı sağlandı. Aylık eşit taksit ödemeli, 3 ay ana para ödemesiz veya 3 ayda bir taksit ödemeli esnek ödeme imkânı olan kredi TL veya Döviz cinsinden kullanılabilecektir. 

Kredi protokolü DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu ile Şekerbank Karadeniz Bölge Müdürü Aykut Taşlık ve Şekerbank Trabzon Şubesi Müdürü Kürşat Zorlukuş arasında imzalandı. 

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu; ihracatçılarımızın finansman imkanlarına erişimde sorun yaşadığı bir dönemde, Şekerbank tarafından uzun vade ve uygun faiz oranlarından ihracatçılarımıza bu imkânın sağlanmasından dolayı, Şekerbank’a müteşekkir olduklarını ifade ederek, kredi kullanmak veya teminat mektubu tesis etmek için ihracatçılarımızın Şekerbank Trabzon Şubesine başvurmalarını talep etti. 

Şekerbank ile DKİB arasında yapılan protokolle ihracatçılarımıza orta vade ve uygun faiz oranlarından sağlanacak kredi imkanının ihracatçılarımızın içinde bulundukları zor dönemde sağlanacak finansman imkanı Trabzon ve Bölge ihracatımıza olumlu katkı sağlayacağını dile getiren DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, şu anda Ülkemize en büyük ekonomik girdiği sağlayan ve döviz ihtiyacını karşılayan ihracatçılarımıza pozitif ayrımcılık yapılarak, tüm Bankalar tarafından daha uygun fiyat düzeylerinden ihracatçımızın finanse edilmesi gerektiği belirtti. Kalyoncu; İçinde bulunduğumuz dönemde dünyanın en yüksek faiz oranlarında kredi kullanan ihracatçımıza rekabet imkânı kazandırılması amacıyla kredi faiz oranlarında ihracatçıya özel düşük faiz oranı ile kredi imkânı sağlanmasını talep etti.  

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER