32. FESTİVAL KAPSAMINDA GELENEKSEL HIDIRNEBİ YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

32. FESTİVAL KAPSAMINDA GELENEKSEL HIDIRNEBİ YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Akçaabat Belediyesi tarafından bu yıl 32’ncisi düzenlenen Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında, geleneksel Hıdırnebi Yayla Şenliği yapıldı. 

Hıdırnebi Yayla Şenliğine Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Bayraktar ve Serkan Özdemir, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, halk oyunları ekipleri ve çok saygıda vatandaş katıldı. 

Davul, zurna ve kemençe seslerinin hakim olduğu yayla şenliğinde vatandaşlar yöresel sanatçıların seslendirdiği Karadeniz türküleriyle horona doydular. 

Hıdırnebi Yayla Şenliğinde Kemal Bilazer, Mehmet Yılmaz ve Faruk Şahin sahne alarak yayla şenliğine katılanları şenlendirdiler. 

Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat Folklor Derneği erkek ve kız horon ekibi de Hıdırnebi Yayla Şenliğinde tüm hünerlerini ustalıkla sergileyerek muhteşem bir görsel şölene imza attı. 

32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında yapılan geleneksel Hıdırnebi Şenliğinin son bölümünde büyük bir horon halkası kuruldu.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER