36. Ahilik Haftası Kutlamaları Trabzon’da Başladı

36. Ahilik Haftası Kutlamaları Trabzon’da Başladı

Türkiye Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Trabzon Şubesi tarafından organize edilen ve bu yıl 36’ıncısı düzenlenen Ahilik Kültür Haftası, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikle başladı.


Programa Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Ortahisar Belediye Başkanı Gürkan Demirkale,Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Kara, il protokolü, esnaf ve   katıldı.


Ahilik Teşkilatı Birlik ve Dayanışma Ruhunun En Somut Örneğidir
Ahilik teşkilatının milletimizin yüzyıllardır sahip olduğu birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun en somut örneklerinden birisi olduğunu ifade eden Vali Aziz Yıldırım, “Ahilik, sadece bir teşkilat değildir. Ahilik; esnafın, ticaret erbabının kendisini disipline etmesi ve denetlemesi anlamına geliyor. Ahiliğin özünde doğruluk ve dürüstlük vardır. İşini doğru ve dürüst yapa esnaf böylece kendinden emin olurken, müşterisi de esnaftan emin, esnaflar da müşterisinden emin hale geliyor. Aslında ahilik prensipleri örnek insanı ve en ideal toplumun temelini oluşturmaktadır. Bugün burada ahilik kültürünü, ritüelini bizlere anlatan, disiplinini yansıtan ve o felsefeyi bizlere çok güzel bir şekilde anlatan arkadaşları kutluyorum. Ahilik Haftası'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum.


Protokol konuşmalarının ardından Vali Yıldırım,  Yılın Ustası Osman Özcan, Yılın Kalfası Gökmen Şahin ve Yılın Çırağı Bayram Kaplan’a ödüllerini verdi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER