5 Haziran Dünya Çevre Günü Kapsamında Denizden Çöp Çıkarma Etkinliği Yapıldı

5 Haziran Dünya Çevre Günü Kapsamında Denizden Çöp Çıkarma Etkinliği Yapıldı

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında “Hepimizin Bir Dünyası Var” mottosu adı altında 81 ilde eş zamanlı etkinlikler gerçekleştirildi.

Trabzon Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Ganita mevkiinde gerçekleştirilen “Denizden Atık Çıkarma” etkinliğine;  Vali Aziz Yıldırım, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı Binbaşı Aytaç Bayırlı,  İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Uğur Korkmaz,  İl Sağlık Müdürü Hakan Usta,  öğrenciler, çevre gönüllüleri katıldı. 

Vali Aziz Yıldırım konuşmasında, “5 Haziran Dünya Çevre Günü bir etkinlik olmaktan öte dünyanın içinde bulunduğu durumu ve insanlar olarak çevreye vermiş olduğumuz zararı ortaya koyan bir olaydır. Bizler de bu etkinliklerle bu noktaya dikkat çekmeye çalışıyoruz.

İnsanlar olarak yaşadığımız çevreye zarar vermeden yaşayabilme kültürünü benimsemeliyiz. Aksi takdirde dünya çöplük ve kirlilikten ötürü yaşanmaz hale geliyor. Gençlere ve çocuklarımıza nasıl bir dünya bırakacağız kararını bir an önce vermeli ve ona göre harekete geçmeliyiz. 

Bugün burada günün anlamına istinaden denizlerden çöp çıkarma etkinliği gerçekleştiriyoruz.  Ne yazık ki denizlerimiz atıklar ve çöplerden ötürü içinde yaşaması gereken canlılar tarafından yaşanmaz bir duruma gelmeye başladı. Denizlerimizi, çevreyi, havayı korumak için insanlar üzerine düşen görevleri yerine getirmek zorunda. 

Unutmayın ki doğa kendi başına kirlenmiyor. Bu kirliliği biz insanlar üretiyoruz. Kendi elimizle yok etmeye başladığımız dünyayı yine kendi ellerimizle yaşanır hale getirmeliyiz” dedi.

Programda emeği geçenlere teşekkür eden Vali Yıldırım, bu tarz etkinliklerin bilinçlenmek adına sıklıkla devam etmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından dalgıçlar tarafından denizden dalgıçlar tarafından çöp çıkarma etkinliği gerçekleştirildi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER