Aile Çalıştayı Trabzon’da Başladı

Aile Çalıştayı Trabzon’da Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen “Aile Çalıştayı” açılış programı Vali Aziz Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 


Ailenin korunması, güçlenmesi ve sosyal refahın artırılması amacıyla bir otelde düzenlenen programa Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seha Sağlam, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve akademisyenler katıldı. 


Programda konuşma yapan Vali Yıldırım, “Türkiye Yüzyılı gibi güçlü bir iddiayla çıktığımız yolda hedefimize ulaşmak için güçlü bir topluma sahip olmamız gerektiği, güçlü toplumu inşa edebilecek yapı taşlarının da güçlü ailelerden oluştuğu hepimizin malumudur.


 Bu yolda tüm kurum ve kuruluşlarımızın üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek niyet, azim ve kararlılığı içinde olduğunu biliyorum. Kuşkusuz tüm kurumlarımız imkan ve kabiliyetleri ölçüsünde güçlü Türk Aile yapısını korumaya ve daha da güçlendirmeye yönelik sürekli bir gayret içerisinde çalışıyorlar.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından 81 ilde gerçekleştirilen Aile Çalıştaylarının Trabzon ayağı için bugün burada bir araya gelmiş olmaktan ve bu çalışmaya şahitlik etmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Burada bir araya gelen, alanında uzman, seçkin isimlerin özgün fikir ve önerileri, Türk aile yapısının daha da güçlenmesi için karar mekanizmalarına ışık tutacaktır.


Çalıştaya katılan 21 farklı kamu kurum ve kuruluşu, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve çalıştay konusu olarak belirlenen başlıkların çeşitliliği birlikte değerlendirildiğinde, Türk aile yapısının tüm yönleriyle irdeleneceği, mevcut durumun, sorunların ve çözüm önerilerinin, toplumun her kesiminin fikirlerine, görüşlerine ve önerilerine yer verilerek değerlendirileceği anlaşılıyor. Bu kurumsal zenginlik daha sağlıklı tespitler yapılarak amaca çok daha doğru ve hızlı katkılar sağlayacaktır.
Ben şehrimiz adına mutlu ve heyecanlıyım. Güzel katkılar verileceğine ve güzel neticeler alınacağına gönülden inanıyorum.


Çalıştaya katkı vermek amacıyla burada bulunan tüm temsilcileri ve bu çalıştayın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyor, çalıştayın hayırlara vesile olması temennisiyle sizleri saygıyla muhabbetle selamlıyorum.


Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seha Sağlam da, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 81 ilde gerçekleştirilen Aile Çalıştaylarının Trabzon ayağı için  bu gün buradayız. Burada olmaktan ve bu çalışmaya şahitlik etmekten mutluluk duyuyorum. Burada konusunda uzman, seçilmiş isimlerin toplanmış olduğunu memnuniyetle görüyorum. Sizlerin özgün fikir ve önerileriniz, Türk aile yapısının daha da güçlenmesi için karar mekanizmalarına ışık tutacaktır." dedi.


Konuşmaların ardından çalıştayda çeşitli başlıklarla ailenin korunması ve güçlenmesine yönelik görüş ve öneriler ele alındı.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER