AKÇAABAT İKİ ULUSLARARASI ORGANİZASYONA EV SAHİPLİ YAPACAK

AKÇAABAT İKİ ULUSLARARASI ORGANİZASYONA EV SAHİPLİ YAPACAK

Akçaabat Belediyesi, şehrin sosyal ve kültürel hayatını canlı tutmak ve birlikteliği sağlamak özellikle şehrin tanıtımına katkı yapmak amacıyla, iki uluslararası kültürel ve sanatsal etkinliğe art arda imza atacak. 

İki önemli uluslararası organizasyonun ilki, 18-21 Temmuz 2024 tarihleri arasında bu yıl 32’incisi düzenlenecek olan Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali olacak. Festival programı kapsamında Geleneksel Hıdırnebi Yayla Şenliği, kortej yürüyüşü, yurt dışından, çevre il ve ilçelerden gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileri, yöresel ve ulusal sanatçıların konserleri yer alacak. 

İkincisi ise 5-12 Ağustos 2024 tarihleri arasında bu yıl11’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayı olacak. 

Uluslararası Resim Çalıştayı organizasyonu kapsamında yurt içinden ve yurt dışından Akçaabat’a gelen ressamlar etkinlik boyunca hünerlerini sergileyecekler. Etkinlik sonunda ise yaptıkları kıymetli resimlerden oluşan bir resim sergisi açılacak. 

KÜLTÜR VE SANAT DENİLİCE AKLA İLK AKÇAABAT GELİR 

2024 yılı içerisinde de uluslararası organizasyonlara imza atan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat’ın kültür ve sanat beşiği bir ilçe olduğunu söyledi. 

Geçmişten bugüne kültür ve sanatla iç içe yaşayan Akçaabatlıların kültürel ve sanatsal etkinliklere yüksek düzeyde katılım sağladığını da vurgulayan Başkan Ekim, Temmuz ve Ağustos aylarında yapılacak olan uluslararası etkinliklere şimdiden tüm Akçaabatlıları ve tüm sanat meraklılarını davet etti.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER