Ankara Milletvekili Koray Aydın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Terörsüz Türkiye için yapılması gereken, Türkiye'yi emperyalist güçlerin Ortadoğu planlarına yem etmemektir.
Her ne kadar YPG'yi de bünyesinde barındıran SDG yönetimi ile Suriye Geçici yönetimi arasında imzalanan anlaşma ile YPG'nin belirsiz bir takvimde Suriye ordusuna katılacağı ifade edilmişse de Türkiye'ye yönelik terör tehdidi sona ermiş değildir. Hatta, terör örgütü olan YPG'nin Suriye'de devlet yönetimine katılması Türkiye'ye dönük terör tehdidini azaltmamış, tam tersine artırmıştır.
Bölücü terör örgütünün çatısı olarak kurulan KCK ve altındaki tüm unsurlar silahlarını teslim etmedikçe, kendileri teslim olmadıkça ve fesih kararı almadıkça yürütülen sürecin büyük bir aldatmaca olacağı açıktır.
Bu aldatmaca ile Türklüğün, Türkçenin ve Türk milletinin tartışmaya açılması asla kabul edilemez''dedi.