Başkan Bak İktidar iflas etmiştir dedi

Başkan Bak İktidar iflas etmiştir dedi

CHP il başkanı Mustafa bak
Bugün açıklanan emekli zammı tam anlamıyla AKP iktidarının bugüne dek uyguladığı ekonomi politikalarının iflas ettiğini ve artık bu ülkeyi yönetemediğinin en net göstergesidir. Yapılan bu zam oranı ile zaten açlık sınırının altında yaşayan emekli vatandaşlarımızı ölüme terk etmekten başka bir şey değildir. Bunu hangi vicdan kabul eder anlamış değiliz.
Devletin resmi istatistik kurumu enflasyon verilerini yayınlıyor. Neymiş 6 aylık enflasyon oranı %24,73 olarak gerçekleşmiş. Bağımsız istatistik kuruluşlarına göre ise bu oran en az %41,16 olarak gerçekleşmiştir. Buradan soruyorum. Madem öyle sadece üç gün önce elektrik fiyatlarına neden %24,73 değil de %38 zam yaptınız?
Üstelik 3 milyon 600 bin emeklinin kök maaşı 10 bin liranın altında. Bu yapılan zamlarla bile hâlâ daha 10 bin liraya ulaşamayan emekli vatandaşlarımız var. Bu insanlara yazık, günah değil mi?
Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücretliye zam yapmayı düşünmediklerini, yine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Asgari ücret düşük değil" derken açıklanan 6 aylık enflasyon oranına göre asgari ücretlinin bugünkü reel maaşının 12 bin 797 liraya düştüğünden haberiniz var mıdır acaba!
Üstelik Akaryakıt ve tekel ürünlerindeki ÖTV'yi artırmakla emekliye zam olarak verdiğiniz farkı yine onlardan alacaksınız.  İşte burada samimiyet yok,vicdan hiç yok. Artık bu milletin yakasından düşün bir zahmet.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER