BAŞKAN EKİM ÇEVRE KİRLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

BAŞKAN EKİM ÇEVRE KİRLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

BAŞKAN EKİM ÇEVRE KİRLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Çevreci ve sürdürülebilir projelerle Akçaabat’ın gelişmesine katkı sunan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, çevre temizliğinin önemine dikkat çekti. 

Çevrenin ve doğanın korunmasına ve temiz tutulmasına büyük önem veren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Sera Gölü çevresinde yaşanan çevre kirliliği problemini üzüntüyle karşıladığını dile getirdi.

Gelecek nesillere bırakılabilecek en büyük mirasın temiz bir doğa ve pırıl pırıl bir çevre olduğunu özellikle vurgulayan Başkan Ekim, “Doğamız, toprağımız ve çevremiz insanların en büyük hazinesidir. Evlatlarımıza ve hatta torunlarımıza bırakacağımız en kıymetli hazine de yine doğamızdır. Üzülerek söylüyorum ki Akçaabat’ımız için doğa harikası olan Sera Gölü’nün çevresi, çevreye yeteri kadar duyarlı olmayan vatandaşlar tarafından kirletiliyor. Bu durum hem doğaya hem de insanlığa yapılan büyük bir haksızlıktan başka bir şey değildir. Her insan, doğanın ve çevrenin bekçisi, koruyucusu olmalıdır. Bu farkındalık, bilinç ve duyarlılıkla yakın çevresini ve çocuklarını eğitmelidir. Biz, Akçaabat Belediyesi olarak elbette ki şehrimizin her noktası için çevre temizliği konusunda ayrı ayrı çalışmalar yapıyoruz. Ancak şehrimizi de doğamızı da koruyacak olan yine hemşehrilerimizdir. Vatandaşlarımızın duyarlı olmadığı durumda belediyenin yaptığı temizlik çalışmaları önemini yitirir. Yediden yetmişe tüm hemşehrilerimizi özelikle gençleri çevre konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum.” Dedi. 

BAŞKAN EKİM UYARDI!

Sera Gölü ve çevresinde yaşanan çevre kirliliğinden ve duyarsızlıktan rahatsızlık duyan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, çevre kirliliği oluşturanların tek tek tespit edilip gerekli cezai işlemlerin uygulanacağını belirtti. 

Başkan Ekim, özellikle yaz sezonunda şehrin turizm güzergahlarından biri olan Sera Gölü’nde ve diğer turizm noktalarında yaşanan çevre kirliliğinin Akçaabat’a ve Akçaabatlılara yakışmadığının da altını çizdi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER