BAŞKAN GENÇ: DİNİMİZİ YER YÜZÜNE DOĞRU BİR ŞEKİLDE YAYMALIYIZ

BAŞKAN GENÇ: DİNİMİZİ YER YÜZÜNE DOĞRU BİR ŞEKİLDE YAYMALIYIZ

BAŞKAN GENÇ: DİNİMİZİ YER YÜZÜNE DOĞRU BİR ŞEKİLDE YAYMALIYIZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Arsin Müftülüğü’nün düzenlediği 87 öğrencinin İcazet Duası programına katıldı. Başkan Genç, Müslümanlar olarak İslam dinini yer yüzüne yaymakla mükellef olduklarını belirtti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Arsin Müftülüğü’nün düzenlediği Yeşilyalı Mahallesi Hacı Hasan Efendioğlu Kur'an Kursu’nun 42. döneminde mezun olan 87 öğrencinin İcazet Duası programına katıldı. Yeşilyalı Merkez Kur'an Kursu’nda düzenlenen törende Arsin Kaymakamı Ömer Sirkeci, Gaziantep İslam ve Bilim Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmuz Demir, Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın, din görevlileri ve çok sayıda öğrenci ile aileleri yer aldı. Güzel bir ibadetin içerisinde olduklarını belirten Başkan Genç, “Ne mutlu bize ki Cenab-ı Allah’ın, peygamber efendimiz arayıcılığıyla bize ulaştırdığı kutsal kitabımızı yeryüzüne yaymak için güzel bir ibadetin içerisindeyiz. Çok şükür ki şu anda ülkemizin her karış toprağında bu ibadetler rahatlıkla yapılabiliyor. Trabzon'umuzda 1461 hafızımızın icazet merasimini yaptık. Bizi bugünlere getiren Cenab-ı Allah'a hamdolsun” dedi. 

SİZE EN GÜZEL ŞEY NASİP OLDU
Başkan Genç, “Cenabı Allah'ın takdiriyle bu milletin ve İslam ümmetinin başına gelen kıymetli Cumhurbaşkanımız, İslam topraklarında İslam adına yapılması gerekenlerin önünü açıyor. Yasakları ortadan kaldırıp, cesaretiyle, kararlılığıyla beraber bu ortamları hazırlayan kıymetli Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Allah ondan razı olsun. Çünkü biz Müslümanlar olarak İslam dinini yer yüzüne yaymakla mükellefiz. Hafızlık, o sorumluluğu yerine getirecek olan adımlardan bir tanesidir. Genç hafızlarımıza bir ağabeyleri olarak hatırlatmak isterim. Size en güzel şey nasip oldu. Cenab-ı Allah'ın kutsal kitabı, ayeti kerimeleri hafızanıza nakşettiniz. Ama bu yetmez. O hafızanıza nakşettiğiniz ayeti kerimeleri yeryüzüne yaymak ve uygulamakla mükellefsiniz, mükellefiz” dedi. 

DESTEĞİMİZİ VERECEĞİZ
İslam dininin yer yüzünde doğru bir şekilde yayılmasını istediklerini ifade eden Başkan Genç, “Aksi takdirde iş zararlı cemaatlerin ve cemiyetlerin eline düşüyor. Bizi de ne hale düşürüyorlar görüyoruz. Buna müsaade etmememiz lazım. Onun için saygıdeğer hocalarımız, bize emek veren çok muhterem hocalarımız önde geliyor. Bu müesseseleri yapmak, hizmet etmek kolay işler değildir. Onun için bu faaliyetlerin yapılmasına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elimizden gelen bütün gücümüzle desteğimizi vereceğiz. Ben bu vesileyle bu güzel programı teşrif eden, emek veren hocalarımıza, 87 hafızımıza hayırlı ve uğurlu olsun diliyorum” şeklinde konuştu.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER