Başkan Kara ve TESOB heyetinden Budapeşte Büyükelçiliğine ziyaret

Başkan Kara ve TESOB heyetinden Budapeşte Büyükelçiliğine ziyaret

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (TESOB) Mobilyacı İş adamları Derneği (MOBİAD) iş birliğiyle uyguladığı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen “Gençler CNC Tezgâhı ile İş Hayatına Atılıyor” projesi kapsamında Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye teknik gezi düzenleyen TESOB heyeti, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliğini ziyaret etti.

TESOB Başkanı Metin Kara, TESOB Yönetim Kurulu üyeleri, MOBİAD Başkanı Vedat Muhcu, Trabzon Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Sadık, KTÜ Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu ve proje ekibinden oluşan heyet, Türkiye'nin Macaristan Ticaret Ataşesi Tahire Nur Durmuş ile görüştü.

TESOB Başkanı Metin Kara, 15 – 29 yaş arasında 15 erkek, 15 kadın ve 5 özel eğitimli birey olmak üzere toplam 35 kursiyerin yer aldığı Gençler CNC Tezgâhı ile İş Hayatına Atılıyor Projesi ile ilgili Ataşe Durmuş'a bilgi verdi.

Ticaret Ataşesi Tahire Nur Durmuş, TESOB'un projesinin doğru bir alanda eleman eğitimi gerçekleştirdiğini vurgulayarak, ahşap hediyelik eşya üretiminde ileri bir seviyede olan Budapeşte'de de bu alanda eleman ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Başkan Kara, Ataşe Durmuş'a Trabzon'un Coğrafi İşaretli El Sanatları arasında yer alan telkari işlemeli kahve fincanı takımı hediye etti ve bu el sanatı hakkında bilgi verdi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER