Başkan Kaya: “Mahallelerimizdeki çalışmaları, muhtarlarımızın bilgisi dahilinde yapacağız”

Başkan Kaya: “Mahallelerimizdeki çalışmaları, muhtarlarımızın bilgisi dahilinde yapacağız”

Başkan Kaya: “Mahallelerimizdeki çalışmaları, muhtarlarımızın bilgisi dahilinde yapacağız”
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, muhtarlık müessesesinin önemine işaret ederek, “Belediyemizin ilgili birimlerine talimat verdim, mahallelerimizdeki çalışmaları, muhtarlarımızın bilgisi dahilinde yapacağız” dedi.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün talimatları doğrultusunda Ortahisar Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ‘Muhtarlar Toplantısı’na katıldı. 
Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, TİSKİ Genel Müdürü İbrahim Kul, Ortahisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Bayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş, Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Muhittin Eyüboğlu ile Ortahisar muhtarları katıldı.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya toplantıda yaptığı konuşmada muhtarlık müessesesinin önemine dikkat çekti, Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk’ün görevine devam etmesi yönünde mesajlar verdi.
“MUHTARLAR KONFEDERASYONU BAŞKANIMIZLA GURUR DUYUYORUM” 
Türkiye'de 53 bin 370 muhtar bulunduğunu ve muhtarların Konfederasyon Genel Başkanının Trabzonlu bir isim olan Bekir Aktürk olduğunu vurgulayan Başkan Kaya, “53 bin 370 muhtarın Konfederasyon Genel Başkanımız buralı, ben bununla gurur duyuyorum. Az önce ‘Konfederasyon başkanı olarak son konuşmam’ dedi ama ben bunu kabul etmiyorum. Muhtarım orada çok başarılı, çok doğru işler yaptı. Milletvekilliğim döneminde de bunun birebir tanığı oldum. Muhtarlarımızın hakları için Mecliste verdiği mücadelenin tanığıyız. Özellikle 12. madde meselesi vardır. Öyle bir düzenleme yapılmaya çalışılıyordu ama konfederasyon başkanımız sağ olsun oraya geldi. Gerek iktidar partisi grup başkanvekilleriyle ve genel başkan yardımcılarıyla, gerek partimizin grup başkanvekilleriyle, Meclisteki bütün milletvekilleriyle birebir istişare yapıp muhtarlarımıza yapılmak istenen bu haksızlığın önünde kale gibi durdu. Ben bunun birebir tanığıyım. Kendisine huzurunuzda teşekkürü borç biliyorum. Ve yineliyorum, Türkiye'de 53 bin 370 muhtar var. Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanının Trabzonlu bir ağabeyimiz olmasıyla iftihar ediyorum.” dedi.
“HİÇ KİMSE MUHTARLARIMIZI YOK SAYAMAZ”
Muhtarlığın çok önemli bir müessese olduğunun altını çizen Başkan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Konfederasyon başkanımız konuşmalarında değindiler. ‘Muhtarları kimsenin yok sayma hakkı yoktur’ diye, aynen katılıyorum. Arkadaşlarımız da birim müdürlerimiz de buradadır. Bu konu onların da bilgisi dahilindedir. Ortahisar Belediyesi olarak bir mahallede bir çivi çakıyorsak, en ufak bir hizmet yapıyorsak, bir personelimiz belediyemiz adına oraya gidiyorsa ve bir hizmet yapacaksak, mutlaka muhtarımızın bilgisi ve önderliğinde bu işi yapmak zorundadır. Muhtarımıza güveniyorum. Muhtarı yok sayarak, muhtarın bilgisi olmadan mahallelerimize hizmet yapmayacağız. Muhtarlıklar Müdürümüz de buradadır. Kendisine bu talimatı verdik. Mahallelerimizde yapacağımız her hizmette mutlaka muhtarlarımızın bilgisi olacak. Muhtarımızın yok sayılmasına müsaade etmeyeceğiz.”
“MUHTARLIKLARIMIZA VERDİĞİMİZ DESTEKLER ARTARAK DEVAM EDECEK”
Muhtarlıklara verilen hizmetlerle ilgili konuşan Başkan Kaya, “Muhtarlık binası olmayan mahallelerimize, muhtarlık binalarını kazandırma çalışmamız devam ediyor. Taleplere göre arkadaşlarımız bunları projelendiriyorlar. Sanıyorum birkaç mahallemizle ilgili talep gelmişti. Projeler hazırlattık, muhtarlık binası olmayan muhtarlıklarımızın binalarını yapacağız. Bunun dışında var olan mevcut muhtarlık binalarımızın da birtakım ihtiyaçları var. Bakım, tadilat, tamirat gibi işlemlerde de talepler doğrultusunda hemen harekete geçeceğiz. Gerekenleri yapıyoruz. Bunun dışında önceki Belediye Başkanımız dönemindeki uygulamalar aynen devam ediyor. İnternet, elektrik, su, doğal gazın ödenmesine kadar çalışmalarımız devam ediyor. Buna ek olarak mahalle nüfuslarına göre bir planlama yapıp daha adil bir yöntemi uygulamayı düşünüyoruz. Bu doğrultuda muhtarlarımızla tekrar görüşeceğiz. Ortak akılla, en doğru kararı verip, muhtarlıklarımıza gereken katkıları yapmaya devam edeceğiz. Ben bu güzel toplantının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.
Ortahisar Kaymakamlığı Muhtarlar Toplantısı, açılış konuşmalarının ardından devam etti.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER