Başkan Kaya: “Şehit ve gaziler arasında ayrımcılık yapılmamalıdır”

Başkan Kaya: “Şehit ve gaziler arasında ayrımcılık yapılmamalıdır”

Başkan Kaya: “Şehit ve gaziler arasında ayrımcılık yapılmamalıdır” 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Trabzon Şubesi’nin İkinci Olağan Genel Kurulu’na katıldı. 
Mevcut Başkan Ahmet Tezcan'ın tek aday olduğu Genel Kurula, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, Derneğin Giresun Şube Başkanı Hayrettin Akgün, Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, dernek üyeleriyle çok sayıda STK temsilcisi, şehit aileleri ve gaziler katıldı. 
“BU VATAN İÇİN ÇOK AĞIR BEDELLER ÖDEDİNİZ”
Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Başkan Kaya, “İkinci genel kurulumuzun şehit ailelerimize, harp malulü gaziler derneğimize hayırlı olmasını diliyorum. Kıymetli arkadaşlar sizlerin hepimiz üzerinde çok hakkı var. Bunu öncelikle söyleyeyim. Bu topraklarda huzur ve güven içinde, birlik ve beraberlik içinde yaşıyorsak bunda her birinizin ödediği bedellerin hakkı var, emeği var. Dolayısıyla hepinizden Allah razı olsun. Bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Bu toprakların her karışı şehit kanıyla sulanmıştır. Dün Of’taydık, orada da büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına yapılan bir saygısızlık vardı, ona ilişkin bir toplantı vardı. Orada da ifade ettim. Bizim bu coğrafyada özellikle 1. Dünya Savaşı yıllarında Sultan Murat’ta şehitliklerimiz var. Bu vatan toprağının her karışı şehit kanıyla sulanmıştır. Gaziler vermişiz. Bu güzel vatanı yurt yapabilmek için çok ağır bedeller ödemişiz, hala ödemeye devam ediyoruz. Binlerce gencimiz, binlerce şehidimiz var bu topraklarda. Allah hepsinden razı olsun. Sizlere de sabırlar diliyorum. Her biriniz ağır acılar çektiniz, bedeller ödediniz, ödüyorsunuz” dedi.
KAYA, ŞEHİT VE GAZİLER ARASINDAKİ AYRIMCILIĞA DİKKAT ÇEKTİ
Konuşmasında şehitler ve gaziler arasında ayrımcılık yapıldığına vurgu yapan Başkan Kaya, şehit ve gazilerle ilgili hakların tek merkezden çıkarılması gerektiğine dikkati çekerek şöyle konuştu: 
“Gönül istiyor ki, bu ülkenin şehitleri, gazileri hak ettiği değeri görsünler. Ama maalesef bir konuyu üzülerek ifade etmek istiyorum. Şehitlerimizle gazilerimiz arasında ayrımcılık yapıldığını biliyoruz. Ben milletvekili olduğum dönemde meclis kürsüsünden de bunun yanlış olduğunu ifade etmiştim. ‘Özellikle gaziler arasında, şehit aileleri arasında ayrımcılık olmaz’ demiştim. İşte 15 Temmuz şehitleri, Güneydoğu şehitleri, Kıbrıs şehitleri, gazileri, Kore şehitleri ve gazileri… Bunlara ilişkin bir düzenleme yapılıp bu ayrım ortadan kaldırılmalıdır. Eğer şehit ailelerimize, gazilerimize haklar tanınıyorsa, bu hakların mutlaka bir merkezden çıkıyor olması lazım. Bu ayrımcılığın, bu mağduriyetin giderilmesi lazım. Bu konudaki sıkıntı da düzeltilmiş olur. Çünkü çok mağduriyetler oluştuğunu biliyorum. Çok haksızlıkların yapıldığını biliyorum. Ben ikinci olağan genel kurulumuzun, ilimize, şehrimize, şehit ailelerimize, gazilerimize, harp malullerimize hayırlar getirmesini diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum, teşekkür ediyorum.”

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER