Başkan Kaya, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’e yapılan saldırıyı kınadı

Başkan Kaya, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’e yapılan saldırıyı kınadı

Başkan Kaya, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’e yapılan saldırıyı kınadı
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, geçtiğimiz günlerde makamında saldırıya uğrayan Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’e destek amaçlı düzenlenen toplantıya katıldı. 
Başkan Kaya, toplantı öncesinde Başkan Beşel’i makamında ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti.
Tonya Belediyesi Ali Koç Kültür Evi’nde düzenlenen toplantıda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Trabzon’daki ilçe belediye başkanları yer aldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in konuşmasının ardından belediye başkanları tek tek söz alarak saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı.
“SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM”
Yaşanan olayı kınayarak sözlerine başlayan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Bugün gönül isterdi ki, seçimlerin hemen akabinde belediye başkanımıza ‘hayırlı olsun’ ziyareti yapmış olalım ama maalesef Tonya Belediye Başkanımıza karşı yapılan ve asla kabul edilemez bir hadiseyi kınamak için buradayız. Masaya baktığım zaman, parti, siyaset hiçbir ayrım olmaksızın her siyasi partiden, her görüşten belediye başkanımızın burada olduğunu görüyoruz. Bu çok kıymetli, çok değerli birlikteliği tesis eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür ediyorum. Doğrusu budur. Çünkü, hepimiz seçildiğiniz bu görevleri en iyi şekilde yapma gayretiyle, kamu kaynaklarını verimli kullanarak vatandaşımıza hizmet etmeye çalışıyoruz.” dedi.
“Bu işin doğasında maalesef bu tür talihsizlikler de olabiliyor” diyen Başkan Kaya, “Biz de yaşadık, daha dün bir arkadaşımız belediyenin önüne gelip kendini yakmakla beni tehdit etti. Bu tür olaylarla hepimiz karşılaşıyoruz, karşılaşacağız da. Yapılanı şiddetle kınadığımı tekrar ifade etmek isterim.” diye konuştu. 
“BU SALDIRI, HALKIN İRADESİNE YAPILMIŞ BİR SAYGISIZLIKTIR” 
Yaşanan olayın halkın iradesine karşı yapılmış bir saygısızlık olduğunun altını çizen Başkan Kaya, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu saldırıyı kınıyoruz. Yapılanın yasal yaptırımları olacaktır. Sorumluluğu olacaktır. Bunu yapan insanların gelip Başkanımızdan, belediyemizden özür dilemesi gerekir. Çünkü bu, halkın iradesine karşı yapılan bir saygısızlıktır aynı zamanda. Özür ve af dilenmesi gerektiğine inanıyorum. Ayrıca ‘Tonya halkı da burada devreye girip bir şekilde Tonya'mızda sulhun sağlaması için çaba göstermelidir’ diye düşünüyorum. Bu anlamda takdir tabii sayın Başkanımızındır. Karadeniz insanımızı hepimiz biliyoruz. Karadeniz insanı heyecanlıdır, bir anda alevlenir. Hata yapar. Ama sonrasında gelir özür diler. Yapılan hatanın farkına varılsa da, ‘sulhta hayır vardır’ diye ifade ediyorum.”
Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, verdikleri destek dolayısıyla Belediye Başkanlarına teşekkür etti.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER