Başkanvekili Özçilingir: “Turizmde üzerimize düşen görevleri, en iyi şekilde yerine getireceğiz”

Başkanvekili Özçilingir: “Turizmde üzerimize düşen görevleri, en iyi şekilde yerine getireceğiz”

Başkanvekili Özçilingir: “Turizmde üzerimize düşen görevleri, en iyi şekilde yerine getireceğiz”

Ortahisar Belediyesi Başkanvekili Murat Özçilingir, “Turizm konusunda Ortahisar Belediyesi olarak üzerimize düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getireceğiz, yapılacak çalışmalarının her kademesinde yer alacağız.” dedi.

Ortahisar Belediyesi Başkanvekili Murat Özçilingir, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından 3’üncüsü düzenlenen Trabzon Turizm Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri Toplantısı’na katıldı. Trabzon’daki bir otelin salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Trabzon Vali Yardımcısı Hacı Osman Hökelekli, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı ile turizm sektörünün temsilcileri katıldı.  

Toplantıda, kaçak işletmeler, kaçak servis ve işletmelerin fiyat tarifelerinin denetimi, turizm destinasyonlarının planlanması, turizm konusunda eğitim ve farkındalık faaliyetlerinin yürütülmesi ve Trabzon Havalimanında turistlerin karşılanması konuları ele alındı. 

Trabzon Ticaret Sanayi Odası Proje Uzmanı Mümin Gençoğlu, bir sunum gerçekleştirdi. Ardından görüşülen konular hakkında katılımcılara söz verildi. 

“ÇALIŞMALARIMIZ VE KONTROLLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Ortahisar Belediyesi’nin yaptığı denetimler ve turizm sezonu hazırlıklarıyla ilgili konuşan Ortahisar Belediyesi Başkanvekili Murat Özçilingir, turizm sezonunun en verimli şekilde geçmesi için üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları eksiksiz bir şekilde yerine getireceklerinin altını çizdi. 

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Özçilingir, “Ortahisar Belediyesi olarak turizm sezonuna en iyi şekilde hazırlanmak için, geçen ay ve bu ay zabıta ekiplerimizle birlikte şehrimizde işyerlerinde denetlemeler yaptık. Eksik gördüğümüz işletmelerimizi uyardık ve gerekli durumlarda da para cezası uyguladık. Bundan sonra da işletmelerimizin sezona en iyi şekilde hazırlanması için gerekli çalışmalarımızı, kontrollerimizi sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum. Kayıt dışı konusu da büyük sorunlardan biri. Bu konuda Valilik, Belediye, Esnaf Odalarımız, Ticaret ve Sanayi Odamız, hepimizin bir araya gelip ciddi bir değerlendirme yapmamız ve konuyu çözüme kavuşturmamız gerekiyor.” diye konuştu. 

“TRABZON’DAKİ OTEL DOLULUK ORANLARI MEMNUNİYET VERİCİ DEĞİL”

Trabzon’da 2024 yılının ilk 3 ayına ilişkin otel doluluk oranlarını değerlendiren Özçilingir, bu oranların iyileştirilmesi için sorumluluk alacaklarını belirterek şöyle konuştu:

“Şehrimize gelen turistlerin buradan memnun ayrılması ve gelecek yıllarda turist sayısını artırmamız hepimiz için çok önemli. Turizm şehriyiz ama otel doluluk oranlarına bakıldığında, ocak, şubat ve mart aylarındaki değerlendirmelerde, 81 il arasında Ocak’ta 76’ncı, Şubat’ta 80’inci, Mart'ta ise 79’uncu sırada olduğumuzu ifade ettiler. Turizm şehri olan bir yerde bu rakamlar hiç de memnuniyet verici değil. Bunu hep birlikte değerlendirerek, bir araya gelerek ciddi bir planlama yapmak ve mükemmel bir hale getirmek hepimizin elinde. Ben turizm konusunda Ortahisar Belediyesi olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluklar neyse onları yerine getireceğimizi, bu çalışmalarının her kademesinde yer alacağımızı ifade etmek istiyorum.”

“TURİZM SEZONU İÇİN HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK”

Trabzon’daki turizm destinasyonlarıyla ilgili konuşan Özçilingir, Ortahisar Belediyesi’nin bütün tesislerinin turizm sezonuna hazır olduğuna vurgu yaparak, “Boztepe Yürüyüş Yolu’nda gerekli hazırlıklarımızı ve çalışmalarımızı yaptık. Şu anda hazırız. Aynı şekilde Akvaryum ve Kuş Parkı’nda gerekli çalışmalarımızı yaptık. Yine Tarihi Hasanpaşa Hamamı var. Burada da gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Ortahisar Belediyesi olarak bütün tesislerimizle birlikte turizme hazırız” diye konuştu.

“BEŞİRLİ’DE MARİNA VE SEYİR KULESİ YAPILACAK”

Başkanvekili Özçilingir, Ortahisar Belediyesi’nin gelecek yıllarda turizme kazandıracağı projelerle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Gelecek yıllara hazırlık olarak yapacağımız projeler var. Değirmendere’de Sosyal Yaşam Alanı ve Piknik Alanları oluşturacağız. Beşirli’de sahil projesi hazırlayacağız. Marinası, seyir kulesi ayrı ayrı olacak. Onlarla ilgili bir çalışmamız var. Çocuklarımız için Masal Şatosu ve çocuk oyun kahramanları müzesi projemiz var, onu hayata geçireceğiz. Tabii bu projelerin bir kısmı, Büyükşehir Belediyemizle birlikte alacağımız kararlar doğrultusunda yapacak olduğumuz projelerdir. Bu konuda biz de şehrimize önemli katkılar sunmak üzere projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz.”

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER