Biraz da Trabzon'u Konuşun

Biraz da Trabzon'u Konuşun

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde Trabzon Konuşulmuyor! Desek yeridir.
Yaklaşık bir yıldır belediye meclis toplantılarını dikkatle takip ediyoruz. Özellikle her ayın ilk toplantısında Cumhur İttifakı'ndan söz alan üyelerin konuşmalarında dikkat çeken ortak bir tema var: Partilerini övmek, milliyetçilik söylemleriyle gündemi meşgul etmek ya da meclis başkanına methiyeler dizmek.
Peki ya Trabzon? Bu şehrin sorunları, beklentileri, çözüm bekleyen projeleri nerede? Alt yapıdan ulaşıma, gençlik hizmetlerinden çevreye kadar onlarca başlık varken; yerel gündem neden sürekli genel siyasi söylemlerle gölgeleniyor?
Meclis kürsüsünde şehre dair somut öneriler sunmak yerine, adeta bir siyasi nutuk yarışına dönüştürülmüş konuşmalarla vakit geçiriliyor. Bu tablo, halkın seçtiği temsilcilerin Trabzon'un meselelerinden ne denli uzaklaştığını da açıkça gösteriyor.

Yerel yönetimlerin önceliği siyaset değil, hizmet olmalıdır. Ancak görünen o ki, belediye meclisi bir hizmet alanı olmaktan çıkıp, siyasi vitrin haline gelmiş durumda. Garip değil mi?

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER