Büyükşehir'den Ücretsiz Psikolog Hizmeti

Büyükşehir'den Ücretsiz Psikolog Hizmeti

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz olarak hizmet vereceği Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi açıldı. Başkanı Ahmet Metin Genç, “İstiyoruz ki halkımız daha mutlu olsun. Her birinin yanında olmak istiyoruz" dedi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'nin açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in katılımıyla gerçekleşti. Açılışa ayrıca AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Başkan Genç, “Bizim bir hedefimiz var. Trabzon'umuzda hep beraber yaşıyoruz. Ben de Trabzon'un belediye başkanı olarak istiyorum ki bütün hemşehrilerimiz en mutlu şehirde yaşasın. Bu da sadece yol yapmakla, doğal gazı getirmekle ya da içme suyunu tedarik etmekle mümkün olmuyor. Vatandaşlarımızın sorunlarını, sıkıntılarını, dertlerini uzman gözüyle de dinleyerek çözüm oluşturma konusunda adım atmak istedik” dedi. 

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ
Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “İl başkanımız, milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, kadın kollarımız, genç bir ekip anlayışı içerisinde bu işleri yapabiliyoruz. Ankara'ya gittiğimiz zaman oradan da aldığımız güç ve destekle sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz. Şu anda şehrimizde yaşanan; ilçelerimizi etkileyen sel ve heyelanla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Oraları bir an önce eski haline döndürmek için çalışıyoruz. Sağ olsun Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nun desteklerini alıyoruz. Buradan kendisine de teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. Dolayısıyla halkımızın bireysel manada da yanında olmak istiyoruz. Vatandaşlarımıza katkı sunacağız. Bir sonraki aşamada çocuklarla ilgili birimimizi de açacağız. Bu da çok kıymetli. Psikolojik olarak danışacakları güzel bir merkezi hizmete alıyoruz. Burada güçlü bir ekibimiz var. İstiyoruz ki halkımız daha mutlu olsun. Her birinin yanında olmak istiyoruz. Ücretsiz hizmet vereceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Şehrimize hayırlı olsun.” 

BÜYÜK BİR İHTİYACI KARŞILAYACAK
AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, “Bu hizmeti çok önemsiyorum. Çünkü modern hayat birçok sıkıntıyı beraberinde getiriyor. Bazen insanların birine danışma ihtiyacı, içini dökme ihtiyacı ve fikir alma ihtiyacı olabiliyor. O yüzden buna imkanı olanlar bunu bir şekilde temin edebiliyorlar. Ama imkanı olmayanlar gerçekten o kendi sıkıntıları içerisinde bu aile olabilir, gençlik olabilir, çocuk olabilir. Kendi sarmalları içerisinde bir kısır döngüye girebiliyorlar ve o anda bir el atma ihtiyacı doğabiliyor. O yüzden o eli de inşallah bu psikolojik danışmanlık merkezindeki uzman psikologlarımız sağlayacaklar. Gerçekten çok önemli bir hizmet, tebrik ediyorum. Bu hizmeti partimizin sosyal belediyeciliğinin öncüsü olacak bir hizmet olarak görüyorum” dedi. 

HER BİREYİMİZE HİZMET VERECEĞİZ
Uzman Klinik Psikolog Enes Bülbül ise şunları kaydetti: “Danışmanlık ve eğitim merkezimiz Trabzon Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden her yaştan kişiye yönelik olarak bireylerin ve ailelerin psikososyal girişimlerine katkıda bulunmak ihtiyaç duyulan alanlarda psikolojik danışmanlık ve eğitim hizmeti sunmaktadır. Hizmetlerimizden bir tanesi psikolojik danışmanlık hizmeti bir diğeri ise eğitim hizmetleri. Danışmanlık hizmetlerimiz bireysel psikolojik danışmanlık, grup terapisi, aile danışmanlığı, evlilik terapisi yani çift terapisi şeklindedir. Çok yakın zamanda çocuk terapileri ve çocuk testleri alanlarında da hizmet vermeye başlayacağız. Diğer hizmetimiz evlilik okulu, psikoloji söyleşileri ve personel eğitimleri gibi eğitim hizmetlerimizdir.”

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.