CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez’den Ekrem İmamoğlu’na Destek: İstinaf Mahkemesinde Hakimler Var Demek İstiyoruz!

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez’den Ekrem İmamoğlu’na Destek: İstinaf Mahkemesinde Hakimler Var Demek İstiyoruz!

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada, İmamoğlu’na tam destek verdi. Suiçmez, İstinaf Mahkemesinin önünde bulunan dosyanın Türkiye’nin hala bir hukuk devleti olduğunu göstermesi açısından kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Suiçmez, “Tüm baskılara rağmen İstinaf Mahkemesi’nin, yerel mahkemenin kanuna, hukuka, Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi’nin ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına aykırı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu hakkında verdiği kararı kaldıracağına inanmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Suiçmez, kararın düzeltilmesi durumunda yargının siyasetten bağımsız olduğunu göstereceğini ve toplumdaki yargıya olan güvenin artacağını ifade ederek, “Ancak bu şekilde yargının bizzat kendisi, yargının siyaseten kullanılmasının önünü kesecek ve ülkemizde yargıya güveni arttıracaktır. Aksi durumda ülkemizin hukuk devleti olmadığı ortaya çıkacak ve kimsenin hukuk güvenliği kalmayacaktır” dedi.

Son olarak, yargının hukuku çiğnemesine sessiz kalmayacaklarını belirten Suiçmez, “Kimse bizden yargı eliyle hukukun çiğnenilmesini kabul etmemizi ve susmamızı beklemesin!” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2024, 11:33

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.