Doğu Karadeniz’de Alternatif Turizm Markalaşma Yolunda Projesi"nin Açılışı Gerçekleştirildi

Doğu Karadeniz’de Alternatif Turizm Markalaşma Yolunda Projesi"nin Açılışı Gerçekleştirildi

Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği tarafından hazırlanan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve TÜRSAB’ın paydaşı olduğu "Doğu Karadeniz’de Alternatif Turizm Markalaşma Yolunda Projesi"nin açılışı gerçekleştirildi.


Toplantıya; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, TÜRSAB Bölge Temsilcisi Mehmet Ali Tuna, DOKSAD Başkanı Mustafa Yılmaz ile turizm sektörünün temsilcileri katıldı.


Konuşmasında Doğu Karadeniz’in eşsiz doğal güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini dünya turizmine kazandırma yolunda önemli bir adım atıldığını belirten Vali Aziz Yıldırım “Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı desteği, TÜRSAB ve Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği iş birliği ile geliştirilen projenin açılış toplantısı için bir aradayız.


Genel olarak Doğu Karadeniz, özel olarak Trabzon sahip olduğu muhteşem doğası, zengin tarihî ve kültürel dokusuyla Türkiye’nin en özel bölgelerinden biridir. Bölgemiz; deniz, yayla, dağ ve ormanlarıyla doğa tutkunları için adeta bir cennettir. Bununla birlikte son yıllarda ilimizde yapılan sağlık yatırımlarıyla özellikle sağlık turizminde yükselen bir yıldız haline gelmiştir. Ancak, bu imkân ve güzelliklerin sürdürülebilir bir şekilde turizme kazandırılması ve bölge halkının refahına katkı sağlaması için doğru stratejilerin ve projelerin hayata geçirilmesi büyük önem taşımaktadır.


Doğu Karadeniz’de "Alternatif Turizm Markalaşma Yolunda Projesi” bu manada bir girişim olarak önem taşımaktadır. Bu proje ile doğa turizmi, kültür turizmi, macera turizmi sağlık, spor, gastronomi, yaşlı bakım, kıyı ve kış turizmi ve daha birçok alternatif turizm alanlarında verilecek eğitimler ile farkındalık oluşturulacak, eğitimlerin uzun vadedeki etkisiyle Doğu Karadeniz’in turizm potansiyelini daha üst seviyeye çıkmasına katkı sağlanmış olacaktır.


Trabzon’daki turizmin 12 aya çıkarılması için ilgili kurumların ellerinden gelen çalışmaları yaptığını söyleyen Vali “ Turizmin sektöründeki hizmetin sürdürülebilir olması için verilen hizmetin kalitesinin artması gerekmektedir. Hizmet verdiğiniz kişilere nezaket kuralları çerçevesinde davranılması, iyi bir hizmet şehrimizdeki turizmin devam etmesi için son derece önemli.


Projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada atılan bu adımın, Doğu Karadeniz’in turizmdeki geleceği için önemli bir dönüm noktası olmasını umuyorum.” dedi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER