Gaziler Onuruna Yemek Verildi

Gaziler Onuruna Yemek Verildi

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e "Gazilik" unvanının verilişinin yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Vali Aziz Yıldırım ev sahipliğinde gazilerimiz ve aileleri onuruna yemek programı düzenledi.

Eşi Güllühan Yıldırım ile birlikte programa katılan Vali Aziz Yıldırım yaptığı konuşmasında “Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğrunda şehit olmayı göze almış kahraman gazilerimiz, ülkemizin gururu, vatanseverliğin yaşayan abideleridir. Mukaddes vatanımız; varlığını milletimize adamış kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin  bizlere emanetidir. Tarih boyunca Türk Milleti, “Şehitlik ve Gazilik” makamlarına nail olabilmek için gözünü kırpmadan hayatını ortaya koymaktan asla çekinmemiş, yazdığı kahramanlık destanlarıyla bunu defalarca ispat etmiştir. Şehitlik nasip olduğunda nurlanmayı, Gazilik nasip olduğunda onurlanmayı kendisine bahşedilen en büyük mertebe bilmiştir.” dedi.

  “19 Eylül’ün yurdumuzun her yerinde “Gaziler Günü”  olarak kutlanması, bizlere; yurt içinde ve yurt dışında yazdıkları kahramanlık destanlarına her gün bir yenisini ekliyor olmalarıyla iftihar ettiğimiz kahraman şehitlerimize ve gazilerimize karşı olan vefa borcumuzu bir nebze de olsa sunma imkânı vermektedir” diyen Vali sözlerini şöyle tamamladı; “Şanlı Gazilerimiz Millî Mücadelemizin parolası olan “Ya istiklal ya ölüm” ifadesi ışığında milli ve manevi değerlerimizi savunmuş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu veciz ifadesini dün olduğu gibi bugün ve yarın da düstur edineceğini gerektiğinde bedel ödeyerek ispat etmiştir.

 Bu bilinç içerisinde, devletimiz ve kadirşinas milletimiz gazilerimizin hatırasını her daim canlı tutarak onları yâd etmekte, gazilerimize ve onların ailelerine hak etmiş oldukları değeri vermektedir. Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, emsalsiz fedakârlıklarını örnek aldığımız gazilerimizin, taşıdıkları şerefe yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri, hak ettikleri saygı ve hürmeti görmeleri,  sorunları ile yakından ilgilenerek onlara vefa borcumuzu ödemek toplum olarak en büyük ortak sorumluluğumuzdur. Nitekim devletimizin tüm kademelerinde;  gazilerimize ve yakınlarına daha iyi imkânların sunulması, sorunlarının ivedilikle çözülmesi için büyük bir hassasiyet gösterilmektedir.

 Bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin üstün fedakârlıklarını ve mukaddes hatıralarını asla unutmayacak, millî varlığımızın güvencesi olan gazilerimize vefa ve minnet duygusuyla her zaman sahip çıkarak lâyık oldukları hürmeti göstereceğiz. Hülasa, ülkemiz üzerinde hesap yapanlar ve onların içimize sinmiş hainleri bilmelidir ki bizler de Aziz Şehitlerimiz ve Şanlı Gazilerimizin yolunda aynı azim ve kararlılıkla yürümekteyiz. Aynı iman ile vatanı için bedel ödemeye hazır bu Kahraman Millet, Kutlu Vatan üzerinde birlik ve beraberliğinin bozulmasına asla müsaade etmeyecektir.

 Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” ünvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş Gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan Gazilerimize sağlık ve huzur diliyor, en derin saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Gazilerimiz onuruna düzenlenen yemekte Vali ve eşi Güllühan Yıldırım, gazilerimiz ve aileleriyle sohbet ederek, Gaziler Günü'nü kutladı.

Programa Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu, Türkiye Harp Malulü Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şube Başkanı Ahmet Tezcan, il protokolü, gaziler ve aileleri katıldı.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER