HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında gerçekleşti. Başkan Genç, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis Toplantısı’nın açılışını gerçekleştirdi.

SMA’LI BEBEKLERE DESTEĞİMİZ SÜRECEK
SMA hastası çocuklarla ilgili konuşan Başkan Genç, her zaman ailelerin ve çocukların yanında olmaya devam edeceklerini ifade ederek, “SMA hastalığı ile ilgili Ortahisar Belediye başkanlığı döneminde başlattığımız destekleri devam ettiriyoruz. Bu doğrultuda Altuğ bebeğimizle ilgili süreci tamamladık. İnşallah şifa bulup gelecek. Hem Tonya’da hem de Çağlayan’da bebeklerimiz var. Aynı hassasiyeti ortaya koyarak çocuklarımızın yanında olacağız. Dayanışma örneği gösteren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 

YENİ ATAMALAR GERÇEKLEŞTİ
Büyükşehir Belediyesi’ne yeni yapılan atamalar ile ilgili bilgi veren Başkan Genç, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına Kadir Hatipoğlu, Muhtarlık Dairesi Başkanlığına Süleyman Köroğlu, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığına Bülent Sağır ve Birinci Hukuk Müşavirliği’ne Recai Yetim’in atandığını söyleyerek kendilerine başarılar diledi.

TURİZM’DE TAVİZ YOK
Turizm ve festivaller konusuna değinen Başkan Genç, “Yaklaşan turizm sezonu öncesinde Çal Mağarası’nı ziyaret ettik. Sayın Valimizle, Çaykara Belediye Başkanımızın daveti üzerine Uzungöl’ümüzü ziyaret ettik. Buralar bizim için önemli. Gerekli tedbirleri aldık. Yeni sezonda önemli turizm destinasyonlarımızın daha hazır hale gelmesi noktasında kararlar alıp hayata geçireceğiz. Ne yapılması gerekiyorsa istişare yapıp uygulayacağız. 22-30 Haziran tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Festivali kapsamında çalışmalarımız var. 14. Uluslararası Sanat Günleri’nin açılışında bulunduk. 5 ülkenin iştirak ettiği sanat günlerinin sayısını artırmak için gayret edeceğiz. Turizmdeki sorunları yakından takip etmek için meydanda Turizm Zabıta Ofisi açtık. Buradaki arkadaşlarımız İngilizce ve Arapça biliyor. Havaalanı ve Uzungöl’de de aynı anlayışı göstereceğiz” diye konuştu.

GENÇLERE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK
Başkan Genç, “Ampute Milli Futbol takımımızın Avrupa Şampiyonası finalinde Fransa’yı 3. kez üst üste şampiyon olması bizi gururlandırdı. Büyükşehir Belediyemizin de derece yapan sporcularımızı kutluyorum. Yürekten başarılar diliyorum. KTÜ Uzay Kulübümüz NASA sponsorluğunda yarışmaya katıldılar. Dünya dördüncüsü oldular. Ülkemizden katılan yarışmacılar arasında birinci oldular. Büyük ve kıymetli başarıya imza attılar. Hem değer vermeye hem destek vermeye devam edeceğiz. KTÜ Enerji Teknolojileri topluluğumuz da Fransa’da yarıştılar, 72 takım arasında altıncı oldular. Çok değerli buluyoruz” dedi.

PROJELERDE SON DURUM
Büyükşehir Belediyesi tarafından devam eden projelerle ilgili bilgi paylaşan Başkan Genç, şunları kaydetti: “Bulak Yerleşkesini tamamlamak üzereyiz, ana yapılaşma itibariye kabul aşamasına geldik. Çevre düzenlemesini de yapıp güzel bir şekilde hizmete alacağız. Kahramanmaraş cephe sağlıklaştırma çalışmamız devam ediyoruz. 25 binamız, 33 mantolama, 25 temizlik ve 19 binamızda da cephe boyama çalışmamızı tamamladık. Çayırbağı Pazaryeri ve Otoparkı Projemizde de geçici kabul aşamasına geldik. İnşallah açılışlarını gerçekleştireceğiz. Araklı ve Çarşıbaşı itfaiyelerimizle ilgili göreve geldiğimizde talimatlarımızı vermiştik. 2 Temmuz’da ihalelerini gerçekleştireceğiz. İlçelerimize projeleri kazandırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI
Başkan Genç, “İl genelinde altyapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapımcı firmayla vardığımız mutabakat gereği çalışmamız başladı. Çalışmaları takip edip tamamlayacağız. Ortahisar, Araklı, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Çaykara, Maçka ve Sürmene ilçelerimizi toplam 9 bin 166 ve il genelimizde de 2 bin 650 metreküp beton ve asfaltı buluşturduk. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Merkezdeki çalışmalarımızı süratle tamamlayacağız. Ulaşım konusunda sorun bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

İSTİŞARE İÇERİSİNDE OLALIM
Ortahisar’da yer alan küçük sanayi siteleri ile ilgili konuşan Başkan Genç, “Yargı ve planlama süreci itibariyle Düzyurt’tan gelen vatandaşlarımıza hoş geldiniz diyorum. Karşılıklı iletişim içerisinde olalım. İmar ve hukuk süreci ile ilgili onları bilgilendirelim ve ne yapmak istiyoruz, nasıl yapmak istiyoruz bakalım. Bu konularda istişare içerisinde olalım. Sanayi sitelerini buradan almamız lazım. Düzyurt’tan gelen vatandaşlarımıza bilgilendirme yapalım” dedi.

GÜNDEM MADDELERİ HAVALE EDİLDİ
Konuşmaların ardından gündem dışı 4 maddenin 3’ü oy birliği ile kabul edilirken, 1 madde oy birliği ile komisyona gönderildi. Gündemdeki maddelerden 14’ü Plan ve Bütçe Komisyonu’na, 8 madde ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER