*İktidarın Politikaları Kurban Pazarını Vurdu: Alıcı da Satıcı da Dertli*

*İktidarın Politikaları Kurban Pazarını Vurdu: Alıcı da Satıcı da Dertli*

*CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez:*
*İktidarın Politikaları Kurban Pazarını Vurdu: Alıcı da Satıcı da Dertli*

Trabzon Akoluk’ta kurulan kurban pazarını ziyaret eden CHP Trabzon Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sibel Suiçmez, besicilerle bir araya geldi ve kurban pazarlarının içler acısı durumunu gözler önüne serdi.

Alım gücünün düşüklüğünden, satışların beklenen seviyede olmadığından ve iktidarın uyguladığı yanlış politikalardan şikayetçi olan yetiştiriciler, durumlarını Sibel Suiçmez'e anlattı. Erzurum’dan gelerek yıllardır kurbanlık satışı yapan Metin Bey, Suiçmez'e şu sözlerle seslendi:

"Sayın vekilim, millette alım gücü bitmiş. Daha yarısını satamadım. Ben Erzurum’dan geldim, yıllardan beri bu işi yapıyorum. Ben yıllardır böyle bir durum görmedim. Emeğimizin karşılığını bırakın, biz şu an zarardayız."

Bu içler acısı tablo karşısında Suiçmez, iktidarın yanlış tarım ve hayvancılık politikalarını sert bir dille eleştirdi:

"Trabzon’da kurban pazarındayız. Birkaç gün kaldı bayrama, satışların durumu nedir diye sormaya geldik. Ama bir sorduk bin ah işittik. Gerçekten burada besicilikle uğraşanların işi çok zor. Verdikleri emeğin karşılığını alamıyorlar. 500'le satışa başlamışlar, 370’e kadar düşmüşler. Erzurum'dan, Bayburt'tan, Gümüşhane'den gelen besiciler kurbanlıkların yarısını dahi satamadıklarını söylüyorlar. Artık Türkiye’de hayvancılık da bitirildi. İktidar hayvan ithalatını bir an önce durdurup, hayvancılığın ülkemizde gelişmesi için derhal tüm önlemleri almalıdır."

Suiçmez, kurban pazarındaki manzaranın Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik buhranın ve iktidarın basiretsiz tarım ve hayvancılık politikalarının bir yansıması olduğunu belirtti. Satıcıların, maliyetlerin artması ve halkın alım gücünün düşmesi nedeniyle büyük bir sıkıntı içinde olduğunu vurgulayan Suiçmez, her geçen gün artan maliyetler karşısında, hayvanlarını neredeyse maliyetine satmak zorunda kalan besicilerin zarar ettiklerini ifade etti.

Suiçmez’in ziyaretine eşlik eden Ortahisar Belediye Meclis Üyesi de, vatandaşların kurbanlık almakta zorlandığını ve iktidarın bu duruma kayıtsız kaldığını belirtti. 

Türkiye’nin tarım ve hayvancılık politikasının yeniden ele alınması gerektiği ve bu alandaki yanlışların acilen düzeltilmesi gerektiği, hem alıcılar hem de satıcılar tarafından yüksek sesle dile getirilirken, Suiçmez, besicilerin bu haklı isyanını Meclis’e taşıyacağını ve gereken adımların atılması için mücadele edeceğini belirterek, pazar yerinden ayrıldı.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER