Kılıçdaroğlu, Ortahisar Belediyesi’ni ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, Ortahisar Belediyesi’ni ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, Ortahisar Belediyesi’ni ziyaret etti
CHP önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’yı makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.
Ortahisar Belediyesi’ne, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ve CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile birlikte gelen Kılıçdaroğlu’nu, Başkan Kaya ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez birlikte karşıladı. 
Kılıçdaroğlu, Başkan Kaya’ya ‘Hayırlı olsun’ temennisinde bulunarak görevinde başarılar diledi.
Başkan Kaya, Kılıçdaroğlu’na, Ortahisar Belediyesi’nin mevcut durumu ve çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
BAŞKAN KAYA, ATATÜRK’ÜN VASİYETİYLE İLGİLİ YAPTIRDIĞI ÇALIŞMAYI PAYLAŞTI
Kılıçdaroğlu, Trabzon’daki tarihi Atatürk Köşkü’yle ilgili bilgi alırken, Başkan Kaya, Atatürk’ün Trabzon’u 3 kez ziyaret ettiğini, ziyaretlerinde bu binada kaldığını anlattı ve son ziyaretinde vasiyetini de bu binada kaleme aldığını söyledi.
ATATÜRK’ÜN VASİYETİNİN ÖNEMİNİ HERKES BİLMELİ 
Başkan Kaya, Atatürk’ün bu vasiyetiyle ilgili yaptırdığı bir çalışmayı da Kılıçdaroğlu ile şöyle paylaştı:
“Atatürk Köşkü, çok özeldir. Atatürk, Haziran 1937’de Trabzon’a en son geldiğinde, rahmetli burada bir cümle söylüyor; “Mal ve mülk bana ağırlık veriyor. Bunları milletime bağışlamakla ferahlık duyacağım. İnsanın serveti kendi manevi kişiliğinde olmalıdır. Ben büyük milletime daha çok şeyler vermek istiyorum” diyor. İnanılmaz güzel sözler. O sözleri de bir çiniye yazdırıp, gelen misafirlerimize hediye edeceğim. Trabzon’un o özelliğinin bilinmesi için de bir tanıtım filmi çektireceğim.” 
Kılıçdaroğlu, yapılan bu çalışma için Kaya’ya teşekkür etti.
Kılıçdaroğlu, Başkan Kaya’nın ‘Patili Dost Sahiplenme Hareketi’ ile Ortahisar Belediyesi’ne aldığı Sütlaç’ı sevdi ve CHP Genel Merkezi’nde sembolleşen ‘Şero’ adlı kediyi andı. Başkan Kaya, bir sokak kedisi olan Sütlaç’ın trafik kazasında yaralandığını ve tedavisi devam ederken sahiplendiklerini anlattı. 
Ziyaretin ardından Başkan Kaya, Belediye Meclis üyeleri Bülent Özay ve Olgun Önder ile birlikte Kılıçdaroğlu’na Ortahisar Belediyesi bünyesindeki Boztepe Seyir Terası’nı, Trabzon Akvaryum’u ve Kuş Parkı’nı gezdirdi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER