KTÜ Rektörü'nden Yeni Öğrencilere Hoş Geldiniz Mesajı

KTÜ Rektörü'nden Yeni Öğrencilere Hoş Geldiniz Mesajı

KTÜ Rektörü'nden Yeni Öğrencilere Hoş Geldiniz Mesajı

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Yeni Öğrencilere Hoş Geldiniz!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih ederek üniversitemize katılan tüm yeni öğrencilere hoş geldiniz diyor. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, öğrencilere hitaben bir mesaj yayınladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KTÜ’yü tercih eden öğrencilere teşekkür etti, “KTÜ ekolüne ve ailesine hoş geldiniz” dedi.

Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI mesajında, “Uzun ve yorucu bir maratonun ardından hayatınıza ve geleceğinize yön vereceğiniz büyük bir adım atarak Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne katılma başarısı gösterdiniz. Geleceğinize hazırlanırken Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni tercih ederek bize güvendiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Çuvalcı, köklü yapısı ve 68 yıllık deneyimi ile öğrencilerin önemli bir tercih yaptıklarının altını çizerek,“Üniversitemiz, 1955 yılında başlayan kuruluş yolculuğunu, “5 yıllık kurumsal tam Akredite” ve “Araştırma Üniversitesi” seçilerek yükseköğretim sistemimiz içerisindeki güçlü yerini almıştır. Bu unvanlarla birlikte en büyük hedefimiz; siz değerli öğrencilerimizi, kendine güvenen, yenilikçi düşünen, ülkeyi ve dünyayı iyi bilen, özgüveni yüksek ve kendi başına iş yapabilen bireyler olarak yetiştirmektir. Bizler sizin daha iyi eğitim almanız için; üreten, gelişen ve aynı zamanda milletimizin değerlerine sahip çıkmayı ilke edinen bir üniversite ortamı hazırladık” dedi.

ÖĞRENCİ DOSTU ŞEHİR

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin bir dünya üniversitesi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Çuvalcı şöyle devam etti: “Üniversitemizde üst düzey imkanlara sahibiz ve bunların tamamını siz değerli öğrencilerimiz için hazırladık. 2023 yılı itibarı ile 12 fakülte, 1 yüksekokul, 412 laboratuvar, 8 meslek yüksekokulu, 54 lisans ve 32 ön lisans programı; 6 enstitüde 83 yüksek lisans ve 55 doktora programı ile görev başındayız. 30 bini aşkın öğrencisi ve 250 binden fazla mezunuyla büyük bir aile olan üniversitemiz, sizlerle büyümeye devam edecek. Sevgili gençler, sizleri öğrenci dostu şehrimiz Trabzon’da, yeşil ve mavinin güzel bir bileşimi olan kampüsümüzde görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni tercih eden tüm öğrencilere teşekkür eden Prof. Dr. ÇUVALCI, “Hep birlikte başarılı ve dolu dolu bir akademik yolculuk geçireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu. Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli öğrencilerimizi başarılarınızdan dolayı bir kez daha kutluyor, geleceğinizi şekillendireceğiniz, güzel anılarla dolu bir eğitim hayatı diliyorum. Öğrencilerim,  evlatlarım; KTÜ ailesine ve ekolüne hoş geldiniz.” 

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER