Omurga Sağlığının Korunması İş Birliği Protokolü Açılışı Vali Aziz Yıldırım'ın Katımıyla Yapıldı

Omurga Sağlığının Korunması İş Birliği Protokolü Açılışı Vali Aziz Yıldırım'ın Katımıyla Yapıldı

Omurga sağlığı konusunda çocuklarda farkındalık oluşturmak amacıyla Trabzon Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle ‘Omurga Sağlığının Korunması İş birliği Protokolü'nün açılışı Vali Aziz Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 


Yavuz Selim İlkokulunda gerçekleştirilen açılışa Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 


Proje ile 40 okulda 19 bin 300 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. 


Konuşmasında omurga salığının ne kadar önemli olduğuna değinen Vali Yıldırım, “Bütün öğrencilerimiz, bütün çocuklarımız okula başladığı andan itibaren çanta taşımaya başlıyorlar. Bizler bu yükü biraz hafifletmek ve omurga sağlığını korumak için bir takım tedbirler almak mecburiyetindeyiz.


Eğitim ve çocuklarımızın sağlığı konusu bir araya geldiğinde tüm kurumlar üzerlerine düşen görevleri yerine getirecektir. Bugün burada özellikle bu projeyi yönetecek kurumlar hep birlikte çalışacaklar. 


Her yıl okul başladığında tüm okullarımızda oryantasyon sürecini yapmalıyız. Bu sayede çocuklarımız okullarını, arkadaşlarını daha iyi tanıyacaklardır ve içselleştireceklerdir. 
Çocuklarımızın omurga sağlığına geldiğimizde ise  bugünün teknolojisi, çalışma şartları bir takım sağlık soruların da beraberinde getiriyor.  Bunların üzerine gidilmez, sağlık sorunu haline gelmeden bir çözümde bulunmazsa ileriki dönemlerde daha ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabiliriz. 


Burada önemli olan bilgili nesiller yetiştirirken sağlıklı nesillerde yetiştirmemiz gerekiyor. Örnek vermem gerekirse her an kullandığımız bilgisayarları uygun şekilde kullanmadığımız zaman omurga eğrilikleri gibi birçok sorularla karşı karşıya kalabiliyoruz. Hayatımızdan sporu eksik etmemeliyiz. Sporu çocuklarımızın hayatlarına sokmalıyız. Duruş şekillerini çocuklarımıza anlatmayız. ” dedi.


Vali Yıldırım projede emeği geçen herkese teşekkür edip öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER