Ortahisar Belediyesi, ‘Evde Berberlik’ Hizmeti Veriyor

Ortahisar Belediyesi, ‘Evde Berberlik’ Hizmeti Veriyor

Ortahisar Belediyesi, ‘Evde Berberlik’ Hizmeti Veriyor 
Ortahisar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından, evde bakım hizmetleri içerisinde verilen berberlik hizmetinin kapsamı genişletiliyor. 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 2014 yılından beri, Belediye tarafından bakıma muhtaç engelli ve yaşlılara verilen evde bakım hizmetlerinin kapsamını genişleteceklerini açıkladı. 
Bakıma muhtaç ailelere verilen ev temizliği, yemek yapımı, alışveriş desteği gibi hizmetlere evde tıraş hizmetini eklediklerini dile getiren Başkan Kaya, “Sosyal belediyecilik ilkesi gereği yaşlılarımız ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza yönelik yapmış olduğumuz hizmetlerin yelpazesini genişletiyoruz. Önemli bir ihtiyaç olan tıraş hizmetini de yaşlılarımızın ve bakıma muhtaç ailelerimizin ayağına götürüyoruz.” dedi. 
“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREKLERİNİ HER ALANDA YAPACAĞIZ”
Özellikle kırsal mahallelerde yaşayan ve berberlere ulaşım imkânı bulamayan yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara, evde tıraş hizmeti vereceklerine vurgu yapan Başkan Kaya, “Evde bakım hizmetlerimizi geliştireceğiz. Daha önceki belediye başkanımız da yapıyordu ama biz daha da geliştireceğiz bunun kapsamını. Şimdi rutin olarak yaptığımız hizmetlere berberimizi de ekledik, birkaç berber daha ekleyeceğiz. Böylece evlerimizi ziyaret edip büyüklerimizin kişisel bakımlarını, saç tıraşlarını yapacağız ve ‘hayır dualarını’ alacağız. Sosyal belediyeciliğin gereklerini her alanda yapacağız. Berber arkadaşlarımız belediyemizin aracıyla köylere gidecekler. Berbere ulaşma sıkıntısı yaşayan köylerde evden çıkamayan, yaşlı büyüklerimiz oluyor, onları da bulundukları yerde tıraş edecekler.” şeklinde konuştu.
BERBER HİZMETİ BEĞENİYLE KARŞILANDI
Başkan Kaya’nın bu açıklamasının ardından Ortahisar Belediyesi’nde farklı birimlerde çalışan berberler, yaşlı ve ihtiyaçlı bireylerin saç ve sakal tıraşını yapmak üzere mahallelere gitmeye başladı.  İlk olarak Toklu, Sayvan, Gözalan ve Çukurçayır mahallelerinde gerçekleştirilen evde berberlik hizmet, beğeniyle karşılandı. Bu mahallelerde berbere ulaşma imkanı olmayan 4 vatandaşın saç ve sakal tıraşı yapıldı. Belediyenin evde berberlik hizmetinden yararlanan vatandaşlar, memnuniyetlerini ifade ederek Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya teşekkür etti.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER