Ortahisar Belediyesi, tüm imkânlarıyla ihtiyaçlı ailelerin yanında

Ortahisar Belediyesi, tüm imkânlarıyla ihtiyaçlı ailelerin yanında

Ortahisar Belediyesi, tüm imkânlarıyla ihtiyaçlı ailelerin yanında
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Ortahisar Belediyesi tarafından evde bakım hizmeti verilen Yunus ve Hatice Akbulut çiftini evlerinde ziyaret etti ve Hatice Akbulut’un 75’inci yaş gününü kutladı. 
Belediye Başkanvekili Murat Özçilingir’in de katıldığı ziyaret sırasında Yunus Akbulut’un saç ve sakal tıraşı da yapıldı. Başkan Kaya, “Ortahisar Belediyemiz bütün yaşlı, engelli ve ihtiyaçlı büyüklerimize sahip çıkmaya devam edecek.” dedi. 
HATİCE AKBULUT’A 75. YAŞINDA, DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
Başkan Kaya, diyabet, tansiyon ve kemik erimesi gibi kronik rahatsızlıkları olan ve Ortahisar Belediyesi’nin evde bakım hizmetinden faydalanan Akbulut çiftinin evine misafir oldu. Başkan Kaya, 75 yaşını dolduran Hatice Akbulut’a bir sürpriz yaparak doğum gününü kutladı ve kendisine çiçek hediye etti. 
Akbulut çiftiyle bir süre sohbet ettikten sonra, Hatice Akbulut’la doğum günü pastasının mumlarını üfleyen Başkan Kaya “Sağlık, mutluluk ve huzur içinde nice güzel yaşlara... Allah Yunus abimle birlikte size uzun ömür, sağlık versin inşallah” dedi. 
Sürprizden oldukça etkilenen Hatice Akbulut ise, “Böyle bir sürprizi hiç beklemiyordum. Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Hayatımda ilk kez doğum günüm kutlandı. Allah sizden razı olsun” diyerek Başkan Kaya’ya teşekkür etti.  
“BUNU BİR GÖREV OLARAK KABUL EDİYORUZ”
Ortahisar Belediyesi’nin 2014 yılından itibaren yürüttüğü, yardıma muhtaç yaşlı, engelli ve hasta vatandaşların evlerindeki ihtiyaçlarını gidermeye yönelik sürdürülen hizmetle ilgili konuşan Başkan Kaya, “2014 yılından beri Ortahisar Belediyemiz tarafından evde bakım hizmeti veriliyordu. Sağ olsun önceki Belediye Başkanımızın da verdiği bir hizmet ama biz bunu geliştirerek, büyüterek daha çok insanımıza ulaştırmayı hedefliyoruz.  Biz kapsamı biraz daha genişleteceğiz. Evde bakım hizmeti verdiğimiz vatandaşlarımızdan ihtiyacı olanların saç ve sakal tıraşını da yaptıracağız. Ekiplerimizin sayısını artıracağız. Daha çok insanımıza ulaşacağız. Ortahisar Belediyemiz bütün yaşlı engelli ihtiyaçlı büyüklerimize sahip çıkacak. Yunus abicim, Hatice ablacığım, bize sizlerin hayır duası lazım. Bundan sonra bütün yaşlı, ihtiyaçlı büyüklerimizin evlerini belediyemizle, ekiplerimizle ziyaret edip onlara evde bakım hizmetlerini vereceğiz ihtiyaçlarını gidermelerine imkanlarımız ölçüsünde yardımcı olacağız. Biz bunu bir görev olarak kabul ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Başkan Kaya’nın konuşmasının ardından Yunus Akbulut’un saç ve sakal tıraşı yapıldı. Yunus Akbulut, “50 yıldır burada yaşıyorum böyle güzel bir hizmet görmedim.” dedi. 
Hatice-Yunus Akbulut çifti, doğum günü sürprizi ve diğer hizmetler için Başkan Kaya ve evde bakım hizmetleri ekibine teşekkür etti.
Ortahisar Belediyesi; 113 aile, kişi bazında ise toplamda 183 kişiye evde bakım hizmeti veriyor. 
Evde bakım hizmeti ekibi; 7 personel, 1 sağlık memuru, 1 hemşire, 1 sosyal hizmet uzmanı, 1 psikolog, 1 sosyolog ve 1 berber olmak üzere, toplam 13 kişiden oluşuyor.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER