TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Vali Aziz Yıldırım KTÜ’nün 2023-2024 Yılı Akademik Açılış Törenine Katıldı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Vali Aziz Yıldırım  KTÜ’nün 2023-2024 Yılı Akademik Açılış Törenine Katıldı

KTÜ Kanuni Kampüsü, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Mustafa Şen, Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, İlçe Belediye Başkanları ile KTÜ Öğretim Görevlileri ve öğrenciler katıldı.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş açılış töreninde “Türkiye’yi yarınlara taşımak” adlı bir sunum yaptı.

Başkan Kurtulmuş,“Türkiye’nin ilk üniversitelerden biri olan KTÜ’de sizlerle birlikte, bu çatının altında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti, onuru ifade etmek isterim.

1955’te Türkiye’ne 4 tane üniversitesi vardı, bugün 208 üniversitesi var.

Bugün Türkiye’nin 7 Milyon üniversite öğrencisinin olduğu büyük bir eğitim kadrosuna sahibiz. Ayrıca böylesine önemli bir başarının daha ileri gitmesi, sayısal olarak elde ettiğimiz bu gelişmenin bilimsel alanda artarak devam etmesini sağlamak hepimizin vazifesi. Hepimizin üzerine düşen sorumluluk, sayısal olarak elde ettiğimiz bu başarıyı kalite olarak daha ileri götürmek. Çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Türkiye olarak da çok büyük bir geçitten geçiyoruz, dönemin içerisindeyiz.

  1. arkadaşlarım sevgili gençler bu dönemin diğer büyük özelliği ise dünyanın fevkalade büyük yeni gelişmelere ve aynı zamanda krizlere sahip olması. Bir taraftan dünyada insanlık tarihine sahip olmadığı kadar hızlı ve bütün alanları etkileyen bilişsel gelişmelere karşı karşıyayız. Sadece yapay zekanın sadece blockchain teknolojisinin ya da birçok alanda karşımıza çıkan yüksek teknoloji alanındaki uygulamaların, nasıl alışılmış olan yapıları hızla değiştirdiğini hep beraber şahit oluyoruz"

"Bir tarafta yüksek teknolojilerin verdiği imkanla sürekli gelişen, sürekli ileriye giden toplumlar, sürekli yeni yarışa katılan toplumlar, diğer tarafta da dünyanın fevkalade büyük krizlerini tarihsel olarak yaşadığımız bütün krizlerin toplamından daha ağır ve daha büyük krizleri insanlık olarak yaşıyoruz" "Dünyanın içinde bulunduğu bu sorunlar için tarihsel olarak bu ülkeye büyük sorumluluk düşüyor. Öğrenci evlatlarımızın dünyada yeni sistemin kurulduğunu göreceklerinden adım gibi eminim. Yakın gelecekte dünyada hakkaniyete, adalete, insanlığa ait yeni sistem kurulacaktır. Bunun öncüsü de Türkiye olacaktır, sizler olacaksınız “dedi.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Çuvalcı, açılış konuşmasında; “Ülkemizde kurulan 4. Üniversite ve İTÜ’den sonra kurulan 2. Teknik Üniversite olan, üniversitemiz, şu ana kadar 253 bini aşkın mezun verdi. Ülkemizde çift etiketi olan 8 üniversiteden biri konumundadır” dedi.

Konuşmaların ardından KTÜ Rektörü Prof. Dr. Çuvalcı, TBMM Başkanı Prof. Dr. Kurtulmuş’a hediye verdi. Tören "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanlarına" hediye takdim edilmesiyle devam etti.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER