TESOB ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor

TESOB ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (TESOB) bağlı denetim ekipleri, 2024 yılının ilk 5 aylık döneminde yaklaşık 1100 işletmeyi denetledi. TESOB Başkanı Metin Kara, “Ekiplerimiz turizmin yoğun olduğu bölgeler başta olmak üzere tüm ilçelerde işyeri ve ticari taşıt denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Kayıt dışı faaliyet gösteren, tarifesi olmayan veya yeni tarife almayan işletmelerin eksiklerini tamamlamaları sağlanmaktadır. Denetimlerimizi turizm sezonunda daha yoğun şekilde sürdüreceğiz” dedi.

TESOB Başkanı Metin Kara, Denetim Birimi’nin Maçka, Şalpazarı, Köprübaşı, Tonya, Dernekpazarı, Düzköy, Hayrat, Çaykara, Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçelerinde işyerlerini, trafik denetleme noktalarında ise minibüs, dolmuş ve ticari taksileri denetlediğini belirterek şunları söyledi:

“Denetimlerimizi turizm sezonu dışında da aralıksız sürdürdük. Elbette sezon içinde daha yoğun şekilde devam edeceğiz. 2024 yılının ilk 5 ayında ekiplerimiz 1103 işletmede ve ticari araçta denetim yaptı. Bu işletmelerin 8’inin kayıt dışı olduğu tespit edilmiş, gerekli tutanaklar tutulmuştur. Bu işletmelerin 4’ü kayıtlarını yapmış diğerleri için yasal süreç devam etmektedir. Geri kalan işletmelerin 136’sının tarifesi olmadığı tespit edilmiş ve tutanak tutulmuştur. Bunların 85 tanesi belirtilen zaman içinde tarifelerini almış, diğer 51 işletme disipline sevk edilmiştir.”

“KAYIT DIŞI İLE MÜCADELE EN ÇOK ÖNEM VERDİĞİMİZ KONULARIN BAŞINDA GELİYOR”

TESOB Başkanı Metin Kara, turist memnuniyetini artırmanın en önemli unsurlarından birinin fiyat istikrarını sağlamak olduğunu belirterek, “Bu anlamda tüm işletmelerin kayıtlı olması ve yetkili kurumlar tarafından verilen tarifelere uyması önemlidir. Ekiplerimiz de bu konuda hassasiyetle davranmakta, tüm ilçelerimizde denetim faaliyetlerimiz yıl boyu devam etmektedir. Elbette turizm sezonunda denetim faaliyetlerimiz daha da yoğunlaşacaktır” diye konuştu.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER