TESOB kursiyerleri Macaristan’da ahşap hediyelik eşya sektörünü inceledi

TESOB kursiyerleri Macaristan’da ahşap hediyelik eşya sektörünü inceledi

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (TESOB) Mobilyacı İş adamları Derneği (MOBİAD) iş birliğiyle uyguladığı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen “Gençler CNC Tezgâhı ile İş Hayatına Atılıyor” projesi kursiyerleri, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de sektör temsilcilerini ziyaret etti. Kursiyerler, CNC makinesi, lazer kesim makinesi ve UV baskı makinesi üzerinden ahşap hediyelik eşya imalatı yapan firmaların çalışmalarını ve ürünlerini inceledi.
TESOB Başkanı Metin Kara, TESOB Yönetim Kurulu üyeleri, MOBİAD Başkanı Vedat Muhcu, Trabzon Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Sadık, KTÜ Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu, proje ekibi ve kursiyerlerden oluşan 45 kişilik heyet, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de çeşitli ziyaretlerde bulundu. TESOB heyeti, ahşap hediyelik eşya sektöründe ileri seviyede olan Budapeşte’deki firmaları ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı, ürünleri inceledi.
TESOB Başkanı Metin Kara, 15 – 29 yaş arasında 15 erkek, 15 kadın ve 5 özel eğitimli birey olmak üzere toplam 35 kursiyerin yer aldığı Gençler CNC Tezgâhı ile İş Hayatına Atılıyor Projesi ile büyük oranda dışa bağımlı olan turizme yönelik ahşap hediyelik eşya sektörünü canlandırmayı amaçladıklarını vurguladı. Başkan Kara, “Bu amaç doğrultusunda eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerimizin iyi uygulama örneklerini görmeleri, uluslararası düzeyde bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmaları, yeni fikirler edinmeleri ve dünyada sektörün geldiği noktayı analiz edebilmeleri için proje teknik gezisini gerçekleştirdik. Gezimizin verimli sonuçları olacağına inanıyorum” dedi. Başkan Kara, kursiyerlerin yurtdışına çıkma işlemlerinin kolaylaştırılması için destek sağlayan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’a da teşekkür etti.
Teknik gezi programı hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Erhan Eroğlu, “CNC makinesi, lazer kesim makinesi ve UV baskı makinesi üzerinden imalat yapan firmaları yerinde ziyaret ederek özgün tasarımlar konusunda bilgi sahibi olmak, teknolojik makine ekipman alt yapısını yakından analiz etmek ve yurt dışındaki imalat yöntemlerini yerinde izleyerek ülkemizde de bu teknikleri kullanmak amacıyla programımızı gerçekleştiriyoruz” ifadesini kullandı.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER