TİSKİ’DE MİLYONLUK PROJELER TAMAMLANIYOR

TİSKİ’DE MİLYONLUK PROJELER TAMAMLANIYOR

TİSKİ’DE MİLYONLUK PROJELER TAMAMLANIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ), şehrin her noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, önemli projeleri kararlılıkla hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ), ilçelerde önemli projeleri bir bir hayata geçiriyor. Projelerle Trabzon’un daha sağlıklı bir altyapıya sahip olacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “IPA kapsamındaki içme suyu projemizde son aşamadayız. Yapımcı firmayla birlikte görüşmemiz sonrasında 10 km hat ile 4 bin abone bağlantısı yapılması ile firmayla olan işimiz tamamlanmış olacak. Kalan kısımlarla ilgili olarak da çalışmalarımız devam edecek. Hibe kısmında kalan bir ödeneğimiz var. Onun için ayrı bir ihale işlemi tesis edeceğiz. Kalan işlerimizi o ihale kapsamında yapacağız” dedi. 

YATIRIMLAR SON AŞAMADA
Başkan Genç, önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, “Of ilçemizde, 37 milyon TL’lik projemiz olan Of İçme Suyu ve İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni tamamlıyoruz. Yine Arsin İçme Suyu Arıtma Tesisi 115 milyon TL’lik bir yatırım. İşin sonuna yaklaştık. Şalpazarı-Beşikdüzü Grup İçme Suyu Projemizde de işin sonuna geldik. 7-8 milyon TL’lik ek bir ödenekle bu projemizi de hayata geçireceğiz. Yine Tonya-Vakfıkebir Ana İsale Hattı ve İçme Suyu Arıtma Tesisi işimizde de 20 milyon TL gibi bir ödeneğe ihtiyacımız var. Gerekli ödeneği temin ettikten sonra bu tesisimizi de devreye alacağız” ifadelerini kullandı.

İÇME SUYUNA BÜYÜK ÖNEM
Trabzon’un her noktasına hizmet getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Başkan Genç, “Akçaabat Kayalar Kollektör Hattı yapım işinde işin yarısını tamamladık. DSİ ile entegre bir şekilde bu çalışmamızı da süratle tamamlayacağız. Akçaabat Söğütlü-Yıldızlı Atıksu Terfili ve Cazibeli Hatlar İnşaatı yapım işinde de yüzde 65 seviyelerindeyiz. Yaklaşık 20 milyon TL’lik ek bir ödenekle bu işimizi bitireceğiz. Ortaköy Grup İçme Suyu Şebeke İnşaatı işimizin henüz yarısındayız. Muhtelif Hacimlerde İçme Suyu Depoları yapım işi ve Muhtelif İçme Suyu Depoları işlerimizde sonuna geldik” şeklinde konuştu.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER