- TRABZON ŞEHİRİÇİ RAYLI SİSTEM PROJESİ URALOĞLU'NA EMANET

- TRABZON ŞEHİRİÇİ RAYLI SİSTEM PROJESİ URALOĞLU'NA  EMANET

- TRABZON ŞEHİRİÇİ RAYLI SİSTEM PROJESİ URALOĞLU'NA  EMANET

- RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN CUMHURBAŞKANI KARARIYLA TRABZON ŞEHİRİÇİ RAYLI SİSTEM PROJESİ  ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI’NA DEVREDİLDİ


- ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:
“TRABZON ŞEHİRİÇİ RAYLI SİSTEM PROJESİNİ EN KISA SÜREDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 5 ildeki toplu taşıma projeleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredildi. Trabzon Belediyesi’nin bir süredir üzerinde çalıştığı Raylı Sistemi Projesi’nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredilmesiyle, projeyi en kısa sürede hayata geçireceklerini ifade eden Bakan Uraloğlu, “Dün Samsun-Sarp Demiryolu müjdesini vermiştik. Bugün de, Cumhurbaşkanımızın Kararıyla Resmi Gazete’de yayımlanan ve Trabzonlu vatandaşlarımızın yıllardır yapılmasını istediği Şehiriçi Raylı Sistem Projesini devraldık. Bu projeyi Trabzonlu vatandaşlarımıza en kısa sürede hizmete sunmak için gerekli çalışmaları başlatıyoruz” dedi.
Bakan Uraloğlu, ‘’T1c Akçaabat-Yomra Tramvay Hattı’’nın projelendirme ve yapım işlerini Bakanlık olarak bize devredildi. ‘’T1c Akçaabat-Yomra Tramvay Hattı’’ güzergah uzunluğu 32 km ve 54 istasyondan oluşmaktadır. Böyle önemli ve güzel projeyi Trabzonlu hemşehrilerimizin sunmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Daha önce Samsun-Sarp Demiryolu müjdesini vermiştik. Bugün ise Sayın Cumhurbaşkanımızın Kararıyla bu müjdeyi veriyoruz. Bu projeyi hayata geçirmek için en kısa sürede çalışmalara başlıyoruz” diye konuştu.  
5 İLİ KAPSIYOR
Ulaşım altyapısının güçlendirilmesi ve halkın daha hızlı, konforlu ve etkili bir ulaşım hizmetine erişimini sağlamayı amaçlayan Cumhurbaşkanlığı Kararı’na göre, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Trabzon ve Samsun illerinde devam eden önemli ulaşım projeleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca yapılacak. 
Bursa'da Üniversite-Görükle uzatma hattı, Kocaeli'de Kuzey hafif raylı sistem hattının birinci aşaması, Adapazarı-Serdivan raylı sistem hattı ve Samsun raylı sistem hatlarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca yapımı gerçekleştirilecek.
Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri Metrolar ve bunlarla ilgili tesislerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilmesi, devralınması ve tamamlanmasının ardından projeler hayata geçirilecek.
Bu karar, söz konusu illerdeki ulaşım altyapısının güçlendirilmesi ve halkın daha hızlı, konforlu ve etkili bir ulaşım hizmetine erişimini sağlamayı amaçlıyor.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER