Trabzon Valisi Aziz Yıldırım Kanuni Bulvarında İncelemelerde Bulundu

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım Kanuni Bulvarında İncelemelerde Bulundu

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Kanuni Bulvarı’nda incelemelerde bulundu.

Vali Yıldırım’a incelemeler sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, Trabzon  Karayolları 10. Bölge Müdürü Mehmet Aşık, Ak Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu eşlik etti.

İncelemeler sırasında açıklamalarda bulunun Vali Yıldırım, “Bugün Trabzon’umuzdaki en büyük yapımlardan birini daha hep birlikte görüyoruz. Bilgileri yerinde alıyoruz. Kanuni Bulvarı 28 kilometrelik büyük bir Bulvar. Şehir içinden geçtiği için bulvar diyoruz yoksa gördüğünüz gibi bir otoyol standartlarında. Üzerinde pek çok köprü, viyadük ve tünel var. 8 tane büyük tünelimiz var. Bunlar çift tüplü tüneller. 1 tane de tek tüplü tünelimiz var. 2 büyük viyadüğümüz var. Geriye kalan 40 kadar köprümüz bir kısım viyadük büyüklüğünde köprüler. Bunların tamamı bittiğinde şehrimizin trafiği rahatlayacak.  

Buraya geldiğimde sizlerle yapmış olduğumuz toplantıda en çok trafiği sordunuz. Bu yol Trabzon’umuzun trafiğini ciddi anlamda rahatlatacak bir yoldur. Bunun için Sayın Ulaştırma Bakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bu işleri devamlı takip eden Vekillerimize, Belediye Başkanımıza, işin başında bulunan Bölge Müdürümüze, İl Müdürümüze ve diğer arkadaşlara da teşekkürlerimi arz ediyorum.

Bulvar tamamen bittiğinde de Trabzon’umuzun şekli değişecek. Çünkü bir taraftan da şehrimizi de yapılan kamulaştırmalarla şehir sağlamlaştırmasını da sağlamış oluyoruz. Şehri de kentsel dönüşüme tabi tutmuş oluyoruz. Onun için şehir çok daha iyi bir hale gelecektir. 

Şu anda 28 kilometrenin 18’i bitmiş vaziyette ve kullanıyoruz. Burası da bitecek ve sene sonuna kadar 2 kilometremiz daha olacak. 28 kilometrenin 20 kilometresi bitmiş oluyor. Ondan sonra da devam edecek.” dedi. 

Vali Yıldırım son olarak Yenicuma Viyadüğü Boztepe çıkışı kavşağında incelemelerde bulunuldu.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER