TRABZONLU ŞEHİT MUSA DANIŞMAZ KABRİ BAŞINDA ANILDI

TRABZONLU ŞEHİT MUSA DANIŞMAZ KABRİ BAŞINDA ANILDI

TRABZONLU ŞEHİT MUSA DANIŞMAZ KABRİ BAŞINDA ANILDI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay, 30 yıl önce şehit düşen Jandarma Komando Er Musa Danışmaz'ın Araklı ilçesindeki kabri başında düzenlenen anma törenine katıldı.

1994 yılında vatan uğruna şehadet mertebesine ulaşan Jandarma Komando Er Musa Danışmaz, şehadetinin 30. yıl dönümünde Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Araklı İlçe Başkanlığı'nın organizasyonuyla anıldı. Araklı'nın Halilli Mahallesi’nde bulunan şehit Danışmaz’ın kabri başında gerçekleşen anmaya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay, Araklı Kaymakamı Yusuf Akın, Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Araklı İlçe Başkanı Gazi Murat Azgın, Halilli Mahalle Muhtarı Mustafa Taşkın, mahalle halkı ve şehidin yakınları katıldı. Şehit Danışmaz, okunan Kuran-ı Kerim ve dualarla yad edildi. 

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay, şehitlerin aziz hatıralarının asla unutulmayacağını vurgulayarak, “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz, sonsuza dek hatırlanacak. Cenab-ı Hak, Kur'an-ı Kerim'de 'Onlara ölü demeyiniz, zira onlar diridirler' buyuruyor. Biz de bu inançla, şehitlerimizin ruhlarının her daim yanımızda olduğuna inanıyoruz. Onlar milletimizin gönlünde ve dualarında yaşamaya devam edecek. Bu vesileyle aziz şehitlerimizin değerli ailelerine bir kez daha sabır ve metanet diliyorum. Şehit ailelerimiz, milletimizin en kıymetli emanetleridir ve her zaman yanlarında olacağız. Jandarma Komando Er Musa Danışmaz başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.