Trabzon’un Akçaabat İlçe Merkezi Derelerinde Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Trabzon’un Akçaabat İlçe Merkezi Derelerinde Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Trabzon’un Akçaabat İlçe Merkezi Derelerinde 

Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Trabzon’un Hırçın Dereleri Dizginleniyor

Trabzon’un en büyük ilçesi Akçaabat’ta ilçe merkezi derelerini ıslah ettiklerini ifade eden DSİ Genel Müdür Balta, “Trabzon İlimiz Doğu Karadeniz bölgesinde taşkın risklerinin yüksek olduğu bir il konumunda. Her yıl önemli yağışlar alan bu ilimizde gerek yukarı havzalarda ve gerekse ana ve yan derelerde önemli yatırımlar yapıyor ve olası taşkınlar öncesi tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. Makinalı çalışma programımız dâhilinde de birçok ilçede taşkın risklerini azaltmayı sürdürüyoruz. Trabzon’un en büyük ilçesi olan Akçaabat’ta ilçe merkezi derelerindeki taşkın kontrol inşaatımız devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

Söğütlü Deresi’nde Taşkın Riskleri Azaltılıyor

Söz konusu taşkın kontrol çalışmasının detaylarına değinen Genel Müdür Balta, “İlçede bulunan eğitim fakültesinin yanına 278 m U kanal, 1 menfez, Fındıklı Mahallesine 192 mU kanal, Yeşiltepe Mahallesine 3 adet menfez, Cumapazarıderesine 1 adet menfez, Hamam Deresine 1 adet menfez, Ortaburun Deresine 167 m U kanal yapılmıştır. Söz konusu çalışmalarımızla birlikte Akçaabat ilçemizdeki taşkın riskleri azaltılmıştır.” dedi.

Araç Köprüsünde Çalışmalar Devam ediyor

Söz konusu çalışmalar kapsamında Söğütlü Deresi’nin denize mansaplandığı noktaya bir de araç köprüsü inşa ettiklerini ifade eden Genel Müdür Balta şöyle devam etti: “Doğu Karadeniz Bölgesinin zor zoğrafyasında araç ve yaya köprülerimiz vatandaşlarımızın günlük yaşamı için büyük önem taşıyor. Son dönemlerde inşa ettiğimiz çok gözlü köprülerimizle aynı zamanda atalarımızın mimari anlayışını da bir nebze yansıtmaya çalışıyoruz. Bu köprülerimizden olumlu geri dönüşler almamız bize ayrı bir gurur veriyor. Akçaabat İlçemizde de Söğütlü Deresi’nin denize mansaplandığınoktaya bir araç köprüsü inşa ediyoruz. Bu köprümüzün inşaat çalışmaları devam etmektedir. Köprümüzü tamamladığımız da, geçmişte acı taşkın tecrübeleri yaşayan ve ıslahprojelerimizle önemli yatırımlar yaptığımız Söğütlü Deresine emniyetli ve estetik bir gerdanlık takmış olacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER